Hattrick av 19-åring efter Gais mardrömsminuter

avSimon Svensson-Parenti

Publicerad:
Foto: Bildbyrån

Gais sköt sig själva i foten både en och två gånger mot Östersund.

Då klev Jordan Attah Kadiri fram och hade stor show.

Efter 4–0 väntar nu en avgörande gruppfinal mot BK Häcken.

Cupmatchen mot Gais blev en enkel resa för Östersunds FK. Norrlänningarna fick spela stora delar med en man mer på planen och ett riktigt svagt Göteborgsgäng var aldrig ens nära.

I vad som blev en ganska avslagen tillställning klev ÖFK:s Jordan Attah Kadiri, 19, fram och var matchens behållning.

Mardrömsminuter

Redan i den 33:e minuten kom matchavgörandet. I en duell med just Attah Kadiri tappade Emil Wahlström, 32, balansen och fick bollen på handen.

Domaren pekade på straffpunkten och Wahlström fick först syna det gula kortet innan han snackade till sig det röda. På den efterföljande straffen rullande Simon Kroon in 2–0, och då var matchen redan över.

Östersund spelade sen av resten av matchen, men Attah Kadiri var inte färdig. Den unga nigerianen hade tidigare knoppat in 1–0, och tryckte sen in både trean och fyran innan han lämnade planen till stående ovationer.

Gruppfinal väntar

Samtidigt som ÖFK vann så besegrade BK Häcken Eskilsminne med 4–0. Ett resultat som innebär att båda lagen står på maximala sex poäng inför sista gruppspelsmatchen.

Endast gruppvinnaren tar sig vidare till svenska cupens kvartsfinaler. Så oavgjort räcker för norrlänningarna eftersom klubben har bättre målskillnad än Häcken.

Matchen spelas nästa söndag 14.30 på Bravida Arena i Göteborg.

Laddar Matchöversikt
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM