La Liga

Storseger för Real Sociedad – upp på fjärde plats

Av: 

Makoto Asahara

FOTBOLL

Inga mål för Alexander Isak.

Men desto fler för hans Real Sociedad.

De blåvita baskerna vann med hela 3–0 hemma mot Valencia – och kliver därmed upp på en Champions League-plats i La Liga-tabellen.

– En nästintill perfekt match av oss, säger Nacho Monreal i C Mores sändning.

När Real Sociedad, efter flyttad match förra helgen mot Eibar, var back in action i La Liga-fotbollen så hade Alexander Isak chansen att göra mål i sin fjärde raka ligamatch för ”La Real”.

Men trots knappt 84 minuter på planen blev det inga mål under lördagen för den 20-årige svensken som, trots att han blev mållös, hyllades av sjungande hemmafans när han byttes ut.

Varken Isak eller Real-supportrarna hade heller någon anledning att vara besvikna med tanke på lagets målproduktion i hemmamötet med Valencia.

Januzaj-kanon

Real Sociedad ställde gång på gång till det för ett undermåligt Valenciaförsvar och vann rättvist med hela 3–0 mot toppkonkurrenten från apelsinkusten.

Mikel Merino, Nacho Monreal och Adnan Januzaj (den sistnämnde med ett riktigt kanonskott från distans) stod för målproduktionen.

– Vi spelade som juniorer. Vi kan inte släppa in sådana mål som vi gör, säger Valenciakaptenen Dani Parejo i C Mores sändning.

Storsegern tar upp Real Sociedad på en fjärde plats i tabellen, det vill säga en Champions League-plats, på samma poäng som femman Atlético Madrid och sexan Sevilla efter 24 spelade matcher.

ANNONS

Se alla matcher från Serie A och La Liga på C More. Beställ här!

Extern länk från C More

Beställ här

Publisert:

LÄS VIDARE

Lördag 22 feb kl 18.30: Se Real Sociedad–Valencia live här

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

La Liga

Alexander Isak

Real Sociedad

Valencia CF

Adnan Januzaj

Fotboll