Uppgifter: Harder blir klubbkamrat med Eriksson igen

Av: Simon Svensson-Parenti

Publicerad:
Foto: Pool / Getty Images Europe

Morgondagens Champions League-final ser ut att bli Pernille Harders sista match för Wolfsburg.

Enligt tyska uppgifter lämnar danskan för Chelsea efter säsongen, och blir på nytt klubbkamrat med flickvännen Magdalena Eriksson.

Det har ryktats hela året om att Wolfsburgs danska stjärna Pernille Harder, 27, varit aktuell för en övergång till Chelsea, och i så fall på nytt bli klubbkamrat med flickvännen Magdalena Eriksson, 26.

– Det har ju varit en del rykten på Twitter om det. Vet inte riktigt var de kommer ifrån, men det klart att det hade varit jättekul att spela med Pernille igen, men när det blir får vi se. Det är mycket som ska klaffa för att det ska hända, sa Eriksson i en intervju med Sportbladet under våren.

”Planen är att vi ska spela tillsammans”

Enligt tyska nyhetssidan Sportbuzzer verkar det nu också som att en övergång är klar.

– Jag har ett år kvar i Wolfsburg, men naturligtvis blickar jag lite framåt, för att testa något nytt och för att vinna nya titlar i en annan liga, har hon bland annat sagt till danska TV2.

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Hon pratade då också om saknaden av flickvännen Eriksson.

– Det är klart att vi saknar varandra i vardagen, så planen är att vi, i alla fall när mitt kontrakt går ut, ska spela tillsammans igen, sade hon då.

Spelar CL-final i morgon

Enligt uppgifterna kommer Erikssons Chelsea köpa Harder från den tyska storklubben för 350 000 euro, motsvarande 3,6 miljoner kronor, vilket i så fall skulle göra danskan till den dyraste Bundesligaspelaren någonsin.

Uppgifterna kommer bara dagen innan Harder, Fridolina Rolfö och deras Wolfsburg ska spela Champions League-final mot franska giganterna Lyon.

En match som alltså ser ut att bli skyttedrottningen Harders sista i klubben.

Eriksson och Harder har tidigare spelat tillsammans i Linköping i damallsvenskan mellan åren 2013 och 2017, då.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.