Di Maria är Uniteds sämsta värvning de senaste tio åren

Floppvärvningen Alexis Sanchez kommer ”bara” på en andraplats.

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic var bästa värvningen sedan 2013.

Nu har Manchester Evening News utsett sämsta värvningen.

Angel di Maria toppar listan före den hårt kritiserade Alexis Sanchez.

Två svenskar fanns med i topp tio listan när Manchester Evening News utsåg klubbens bästa värvningar sedan Alex Ferguson lämnade 2013. Zlatan Ibrahimovic var etta när han kom till klubben 2016, gratis från PSG. På en sjätteplats kom Victor Nilsson Lindelöf. Mittbacken skrev på för Premier League-giganten 2017 från Benfica och kostade cirka 400 miljoner kronor.

Nu har lokalsajten utsett klubbens sämsta värvningar de senaste tio åren.

Di Maria får de mindre smickrande positionen.
Foto: Jon Super / TT NYHETSBYR≈N
Di Maria får de mindre smickrande positionen.

Sågar Di Maria

Angel di Maria toppar listan. Argentinaren kom till Manchester United 2014 och blev då klubbens dyraste värvning när han kostade omkring 750 miljoner kronor att lösa från Real Madrid.

”Hans utvisning mot Arsenal i FA-cupen var en lågpunkt och det var verkligen ingen som grät när han lämnade ett år senare. Mottagandet han fick när han återvände till Manchester i förra årets Champions League visade vad United-supportrar tyckte om honom, skriver MEN i sin motivering.

”Är en av de sämsta värvningarna”

Tätt efter kommer Alexis Sanchez. 2018 skrev han på från Arsenal men tiden i Manchesterklubben blev allt annat än succé. Under transfersommaren lånades han ut till Serie A och Inter.

”Många ansåg att det var ett kap att värva Sanchez då. Men hans prestationer på planen har varit svaga, vilket resulterade i att han blev petad under större delar av förra säsongen. Sanchez är en av de sämsta värvningar Manchester United har gjort de senaste tio åren, och klubben blev glada när det stod klart att han flyttar till Italien. Detta trots att de visste att de hade brist på anfallare. Det säger en del om 30-åringens tid i klubben.”

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.