Fotbollsgalan

”De kommer att ha sina lagoveraller på sig”

avPetra Thorén, Matilda Johansson

Herrlandslaget har träningsläger på Cypern och närvarar därför inte på Fotbollsgalan ikväll.

De deltar dock på länk – men galaklädseln uteblir.

– De kommer att ha sina lagoveraller på sig. De har en kostym i sin landslagsuppsättning men den används bara på mästerskap, förklarar Ludvig Ternstedt pressansvarig på TV4.

Herrlandslaget förbereder sig för fullt inför de avgörande EM-kvalmatcherna mot Rumänien (fredag) och Färöarna (måndag). Just nu är de på ett träningsläger på Cypern och missar därför kvällens Fotbollsgala.

De kommer dock att delta virtuellt.

– De är med på länk från Cypern med Frida Nordstrand. De kommer att sitta i någon form av konferenslokal och ha sin egna lilla gala där. Och sedan kommer då tacktalen ske live därifrån, förklarar Ludvig Ternstedt pressansvarig på TV4.

Foto: DENNIS YLIKANGAS / BILDBYRÅN

Förbundskapten Janne Andersson utvecklar det sportsliga valet.

– Anledningen till att vi är här är att vi fick väldigt gott resultat när vi gjorde samma sak inför mötet med Frankrike borta 2016. Då laddade vi på Marbella ett par dagar. Vi kom iväg till värmen, det kommer att bli mycket instruktioner och att stå stilla i det vädret som blir i Stockholm jämfört med att komma hit och få ny energi, säger förbundskapten Janne Andersson.

Han ser dock inga fördelar för laget med att inte vara på galan.

– Det tycker jag inte. Fotbollsgalan är något vi har för att uppmärksamma fotbollen och de som är värda det. Vi hade gärna varit på Fotbollsgalan hemma, men nu kommer vi att vara med härifrån och jag hoppas det blir bra det med, säger Janne Andersson.

”Bara på mästerskap”

Men frågan är hur mycket galastämning det kommer att bli nere på Cypern. Tittarna kommer inte att få se Victor Lindelöf, Robin Olsen eller någon av de andra potentiella vinnarna ikväll uppklädda.

– Nej, det kommer de inte att vara. De kommer att ha sina lagoveraller på sig. De har en kostym i sin landslagstuppsättning men den användas bara på mästerskap, säger Ternstedt.

När Sportbladet når Svenska fotbollsförbundets kommunikatör Ester Kristiansson, som är på plats på Cypern, utvecklar hon icke-kostym-frågan:

– Herrlandslaget är på träningsläger och därför kommer de att ha på sig de kläder som de har på sig när de är på landslagsamlingar.

De kan inte ha skjorta på sig?

– Nej, det är de här kläderna de har på landslagssamlingar.

TV4 sänder Fotbollsgalan med start 20.00.

ARTIKELN HANDLAR OM