Capello om Zlatan: ”Det är ett kap”

Milan får inte drömma för stort.

Så länge de inte har Zlatan Ibrahimovic, hävdar Fabio Capello.

– Han kan göra skillnad, jag vet det för jag känner honom väl, säger italienaren.

Rykten som kopplar ihop Zlatan Ibrahimovic med en comeback i Serie A och Milan har blivit allt starkare.

MLS-chefen Don Garber sade tidigare i veckan att svensken är mer eller mindre klar för klubben.

– Han är en 38-åring som nu värvas av AC Milan, en av toppklubbarna i världen. Han har nästan slagit rekord med hur många mål han gjort de senaste två åren och är spännande både på och utanför planen, sade Garber.

”Känner honom väl”

Nu kommenterar Fabio Capello situationen.

Den legendariske tränaren hävdar att Milan har inte råd att börja drömma för stort – tills de värvar Zlatan. Samtidigt menar Capello att en eventuell Zlatan-värvning hade varit ”ett kap” för storklubben.

– Det hade varit enormt om Zlatan går till Milan. ”Ibra” kommer inte bara spendera vintern i Milano, han kommer göra skillnad. Jag vet det för jag känner honom väl. Jag är övertygad att om han kommer till Serie A, så kommer han bli den store och mäktige, säger Capello enligt Football-italia.

Zlatan Ibrahimovic spelade i Milan mellan 2010 och 2012 och noterades då för 56 mål i alla tävlingar. I morgon söndag ställs man mot tabellettan Juventus och det skiljer redan 16 poäng mellan lagen efter elva omgångar.

Svenskens kontrakt med nuvarande klubben LA Galaxy löper ut vid årsskiftet.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.