”Skiter i allt sånt”

Djurgården räds inte Norrköpings superfacit

avMalin Wahlberg

Åtta raka segrar och sju raka utan insläppta mål. 

Men IFK Norrköpings superfacit på hemmaplan skrämmer inte Djurgården. 

– När matchen väl börjar skiter man i allt sånt, säger Jesper Karlström. 

IFK Norrköping inledde säsongen svagt med bara en seger på de åtta första matcherna. Sedan dess har formen pekat spikrakt uppåt. 

Norrköping har åtta raka segrar på hemmaplan och sju raka på Östgötaporten utan insläppta mål inför lördagens match mot guldjagande Djurgården.

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

– Det är en jättetuff bortamatch mot ett bra lag. Men Malmö var också obesegrade hemma så det är inga konstigheter. Vi är också ett bra lag, men det kommer bli jämt och tufft, säger Dif-tränaren Thomas Lagerlöf.

”Mycket på spel”

Djurgården, som vinner guldet vid poäng, har inte förlorat en match utanför Stockholm och 

– Vi är rätt bra på bortaplan också så. Vi har vunnit mot Malmö och Göteborg borta och många lag som är bra på hemmaplan så jag tror inte att det kommer att ha så stor betydelse, säger Jesper Karlström och fortsätter: 

– När matchen väl börjar skiter man i allt sånt. Man försöker bara ta in informationen man får från tränarna, hur de spelar och hur vi ska spela. Det är viktigt att vi är lugna och trygga som vi har varit hela säsongen och inte försöker hitta på något annat.

Lagerlöf är inne på samma spår.

– Det är klart att det är mycket på spel, men hela tiden har poängen gällt mycket. Det är en match kvar och det gäller att inte försöka lura någon. Vi spelar för guld på lördag, men gör vi det vi har gjort hela säsongen har vi bra möjligheter att få med oss ett bra resultat.

Se alla matcherna live från sista omgången i Allsvenskan hos C More

Laddar Tabell
ARTIKELN HANDLAR OM