Kan isolering vara framgångsformel i fotboll?

Nytt avsnitt av Football Radical med Frändén och Bank

Nytt poddavsnitt publicerat, Football Radical är tillbaka med dialog kring dialog, frågor om brott och straff, med helgon och Maradona.

Är det nåt värt att killfira?

Eftersom språkrådet är i full fart med att slutfnula på sin sammanställning av 2019 års nyord vill ju inte Sveriges radikalaste fotbollspodcast vara sämre än att de lanserar ett sprillans guldfärskt verb:

Har ni killfirat nåt sen senast?

Jo, Simon Bank har varit på guldfest i Norrköping och väcker frågan hur det kommer sig att ingen riktig grabbragd numera är fullkomlig utan att en yttre fiende (reell eller påhittad) fälts till marken. Mer än så krävdes inte för att hitta tråden som förbinder Donald Trump, Zlatan Ibrahimovic, Peter Handke, Djurgårdens IF: fotbollslag och hela internets underström av faktaresistenta högertroll.

Svenska mästarna laddade för sin slutmatch på ett hotell i Norrköping, och Johanna Frändén tar vägen via Neapel för att undra om isolering och bestraffning (inte för att det behöver vara ett straff att bo på Scandic i Norrköping) kan vara en framgångsformel i fotboll.

Maradon lever och frodas

Apropå Neapel så verkar Diego Maradona må bra igen, vilket eventuellt gläder Johanna lite mer än Diegos barn. Och apropå Johanna så noterar Simon att fransk fotboll just landat i slutsatser kring supporterkultur som borde glädja väldigt många svenska supportrar. Vilka? Ni får väl lyssna om ni är nyfikna, allt kan ni inte få serverat.

Veckans slutackord har en lätt katolsk klang, i det att ett brasilianskt helgon profileras medan en ny påve (han håller på Tottenham) porträtteras. Och så blir det gitarrer från Nordirland.

Mer då: Daniel Kristoffersson, Thomas Piketty, Carlo Ancelotti, Petter Hansson, Astrit Ajdarevic, George Best, Uday Hussein, Herb Brooks, Anna Glass, Jude Law, Zinedine Zidane, David Beckham, Bato Antunovic, Robert Laul, Noa Bachner och drottning Silvia.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.