MFF:s smäll: Stjärnan missar avgörandet

avMakoto Asahara, TT

Publicerad:
Uppdaterad:

Han kom tillbaka från skada och frälste Malmö FF hemma mot AIK.

Sedan blev han skadad på nytt.

Anders Christiansen missar nu sannolikt resten av säsongen.

Här kommer ett tungt besked för Malmö FF i den allsvenska guldstriden. Stjärnan Anders Christiansen är skadad på nytt och kan bli borta i upp till sex veckor, skriver Sydsvenskan.

Christiansen var högst delaktig i att hålla kvar Malmö FF i guldstriden när laget besegrade AIK hemma med 2–0. Han inledde på bänken efter en skadeperiod på tre veckor, men kom in efter 73 minuter och satte 1–0-målet fem minuter senare.

”Samma skada som tidigare”

I slutskedet av matchen skadade sig dock dansken efter en tackling mot Sebastian Larsson och linkade haltande av planen.

– Det är samma skada som tidigare. Den sitter i höger vad. Förra gången körde han tre veckor rehab. Nu kan det bli så att han får köra det dubbla och det innebär sex veckor innan han är tillbaka, säger lagläkaren Pär Herbertsson till Sydsvenskan.

Missar Europa League?

Förutom att Christiansen missar avgörandet i den allsvenska guldstriden så missar han sannolikt även avgörandet i Europa Leagues gruppspel. Sista omgången av gruppspelet, där Malmö möter FC Köpenhamn på bortagräs, spelas 12 december.

Det vill säga om exakt sex veckor.

Foto: Anders Bjurö/TT
MFF:s Anders Christiansen drog upp vadskadan på nytt i matchen mot AIK och riskerar att bli borta i upp till sex veckor.
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM