Asllani: ”Fick ett medicinskt nej i går”

Av: 

TT

Kosovare Asllani visade vägen till VM-bronset.

Men hade Sverige mött England en dag tidigare så hade mittfältsstjärnan inte kunnat spela.

– Jag fick ett medicinskt nej i går, säger Blågults bästa målskytt i turneringen.

Kosovare Asllani har fått massvis av smällar under fotbolls-VM i Frankrike. Den snart 30-åriga mittfältsstjärnan var ett osäkert kort inför VM-bronsmatchen mot England i Nice, efter att ha burits ut på bår i onsdagens semifinalförlust mot Nederländerna (0–1) i Lyon.

Men Asllani kom till spel i medaljmötet med England och gjorde Sveriges 1–0-mål i elfte minuten. Hon tvingades däremot till byte i paus och fick se resten av 2–1-segern från sidlinjen.

Med bronsmedaljen runt halsen, berättade hon om kampen mot att bli spelklar till lördagens match, i Stade de Nices katakomber.

Ont i huvudet

– Jag fick ett medicinskt nej i går. Men gjorde om alla tester i dag igen och det kändes bra. Men sedan fick jag en till smäll mot huvudet i dag, då var jag tvungen att kliva av. Men fan, vi gör en otroligt stark första halvlek. Jag kände bara att "nu fan har jag gett allting och nu har dags för någon annan att kliva in".

TT: Hur mår du nu?

– Jag har lite känning i huvudet. Men det är väl helheten överlag, både kroppen och att få de här smällarna mot huvudet. Vi får kolla på det sedan. Jag känner att allt har varit värt det när man får medaljen.

Julia Zigiotti Olme bytte av Asllani som nervöst följde slutet av matchen.

"Vilken turnering"

– Jag ska inte bli coach i framtiden, det är inte roligt. När man skriker känner man att ingen hör heller. Man försöker med kroppsspråk, men nej. Det var jobbigt att vara vid sidan av. Men shit, vilken match vi gör, vilken turnering vi gör. Sjukt, säger Kosovare Asllani.
Linköpingsspelaren har varit en av Sveriges bärande spelare under turneringen och målet mot England var hennes tredje i årets VM efter 1–0-målet i premiären mot Chile (2–0) och 2–0-målet mot Thailand (5–1). Asllani blev Sveriges bästa målskytt i mästerskapet.
– Det känns bara bra att få vinna en medalj med det här laget, säger hon.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.