Ex-stjärnan avslöjar: ”Var kokainberoende under karriären”

avJonathan Nilsson

Mario Jardel öste in mål i Europa kring millenniumskiftet.

Men framgången hade en mörk baksida – nu berättar brasilianaren att han var beroende av kokain under karriären.

– Jag tog droger regelbundet när jag var på semester, eftersom det fanns dopningskontroller under säsongen, säger han enligt The Sun.

Mario Jardel avslutade karriären 2010 och har i dag hunnit bli 45 år.

Under slutet av 90-talet och början av 2000-talet gjorde han sig känd som en av Europas vassaste målskyttar då han öste in mål i den portugisiska ligan.

Jardel gjorde svindlande 183 mål på 174 matcher för Porto och Sporting Lissabon och vann guldskon som Europas vassaste målskytt både 1999 och 2002.

Han representerade även den turkiska storklubben Galatasaray och Bolton i Premier League.

”Började ta det regelbundet”

En framgångsrik karriär som även innehöll spel i det brasilianska landslaget. Jardel har tidigare erkänt att han använt droger, och öppnar nu upp om problemen han brottades med utanför planen.

– Jag introducerades till en värld av droger på grund av min nyfikenhet när jag spelade i Europa, säger han i en videointervju enligt The Sun och fortsätter:

– Jag lärde känna några personer som erbjöd mig droger. Jag började ta dem regelbundet när jag var på semester, eftersom det fanns dopningskontroller under säsongen.

Han berättar att droger är ett problem inom fotbollen.

– Spelarna har mycket pengar. Det finns många fällor. Vänskap, frestelser och nyfikenhet, säger han.

”Då är det lättast att falla tillbaka”

Jardel blev invald i det brasilianska parlamentet 2014, men tvingades sluta efter att ha blivit indragen i en utredning kring drogsmuggling, enligt The Sun.

Hans bil ska ha använts till att transportera langare.

Nu säger han sig vara fri från drogerna, vilket han tackar sin fru för.

– Hon har varit vid min sida hela tiden och har följt med mig när jag festar. Det är vid sådana tillfällen det är lättast att falla tillbaka, speciellt efter några drinkar, säger han och fortsätter:

– Nu vill jag vara en bra förebild för mina barn. Jag deltar i samhällsprojekt för att förhindra att unga människor gör om de misstagen jag gjorde, säger han.

Foto: TT
ARTIKELN HANDLAR OM

Fotboll