Snoop Doggs uppmaning: ”Betala tjejerna”

avMakoto Asahara

Publicerad:

USA har vunnit sin fjärde VM-titel i fotboll.

Men att spela landslagsfotboll på herrsidan i USA är fortfarande en ekonomiskt mer gynnsam affär. Något som rapparen Snoop Dogg reagerar på:

– De där tragiska jävla männen från amerikanska landslaget har aldrig vunnit ett skit. Betala tjejerna vad de är värda, säger rapparen.

Det har nog undgått få att ett VM-guld på damsidan inte är lika lukrativt rent ekonomiskt för spelarna som på herrsidan.

Det har heller inte undgått rapparen Snoop Dogg.

I en video på sociala medier så delger den amerikanske rapparen ganska tydligt vad han tycker om skillnaderna i mästerskapsbonus, i detta fall för de amerikanska fotbollslandslagen.

”Inte vunnit ett skit”

– Först av allt grattis till USA:s damer som tog sitt fjärde VM-guld. Men jag skulle vilja prata om att de bara får 90 000 dollar var. Fast om männen vinner får de 500 000 dollar var, säger Snoop och fortsätter:

– De där tragiska jävla männen från amerikanska landslaget har aldrig vunnit ett skit. De kommer aldrig vinna ett skit, kan inte ens ta sig vidare från den första jävla omgången. Så betala damerna. Betala tjejerna vad de är värda. De borde få 500 000 dollar per idrottare. De har vunnit fyra VM-guld, snälla.

Publicerad:

ARTIKELN HANDLAR OM

Snoop Dogg

USA