Larsson talar ut: ”Är aldrig roligt”

Henke om beslutet att lämna HIF

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Henrik Larsson lämnar Helsingborg efter verbala påhopp.

Nu talar han ut.

– Hur kan det vara okej i vår bransch att behöva utstå det mesta?, säger han till Expressen.

Klockan 12.15 på fredagen meddelade Helsingborgs IF att tränaren Henrik Larsson sagt upp sig med omedelbar verkan. Anledningen till beslutet är ”den mängd verbala påhopp som han fått utstå”, skrev klubben i ett uttalande.

Nu talar Larsson ut.

– Det är aldrig roligt. Kritik har jag inga problem med att ta, men när det börjar bli mer än så... När det blir personliga påhopp och man kallas det ena och det andra. Då försvinner lusten. Jag håller på med detta för att jag älskar fotboll. När man får detta mot sig så tar det en jävla energi. Det blir inte roligt längre. Sen blir det andra saker man måste tänka på. Det tänker man om det är värt att göra detta. Det är inget vanligt ”7-16-jobb”. Man jobbar dygnet runt, säger han till Expressen.

Har inte polisanmält

Henrik Larsson meddelade sitt beslut för HIF:s ordförande Krister Azelius när laget satt på spelarbussen efter förlustmatchen i Svenska cupen mot division 1-laget Oskarshamn sent på torsdagskvällen.

För Expressen berättar han att det handlar om påhopp på sociala medier.

Han har inte polisanmält påhoppen.

– Nej, det har jag inte gjort. Jag tänker jag inte göra det heller. Jag kommer inte att lägga någon mer energi på de idioterna som är där ute som väljer att hantera en besvikelse på detta sätt. Om jag ska polisanmäla och om polisen får tag i någon, då måste jag infinna mig i en rättegång och det har jag inte tid med. Jag har ingen lust med det heller, säger Henrik Larsson.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.