Allsvenskan i fotboll

Avslöjar: Storklubben ute efter Jake Larsson

Kan bli Örebros dyraste försäljning någonsin

Av: 

Ibraheem Alsalman

FOTBOLL

Jake Larsson kan snart vara förlorad för Örebro.

Enligt Sportbladets uppgifter har Inter lagt ett bud på 18 miljoner kronor för 20-åringen.

– Jag kommer inte kommentera enskilda spelarbud. Men Jake är en bra spelare som är i en väldigt intressant ålder, säger Simon Åström, ÖSK:s klubbchef.

Jake Larsson skrev på för Örebro i februari i år. Under den här säsongen har 20-åringen stått för imponerade insatser vilket resulterade i att han fick en plats i U21-landslaget.

I måndags gjorde Larsson sitt sjätte mål i allsvenskan mot IFK Göteborg i kryssmatchen som slutade 2–2.

Succén har väckt intresse från andra klubbar.

”Kommer inte stressa”

Enligt Sportbladets uppgifter har storklubben Inter visat ett konkret intresse och lagt ett bud på 18 miljoner kronor. ÖSK förväntas ta ställning till det nästa vecka.

– Jag kommer inte kommentera enskilda spelarbud. Men Jake är en bra spelare som är i en väldigt intressant ålder. Han har gjort det jättebra med oss och blivit även inkallad till U21-landslaget. Vi sitter på ett långt avtal med honom och vi kommer inte stressa med att sälja. Om en försäljning inte blir av den här sommarfönstret så är det absolut inga problem, säger Simon Åström, ÖSK:s klubbchef till Sportbladet.

En eventuell försäljning skulle betyda att Jake Larsson blir den dyraste spelaren att lämna i Örebros historia. Något som inte är konstigt, tycker Åström.

– Om vi väljer att sälja honom så kommer han bli den största försäljningen i vår historia. Vi vet vilken potential Jake har. Det kommer naturligtvis överstiga 10 miljoner kronor som är i nivå med våra rekordförsäljningar. Men jag vill inte kommentera vilket pris vi sätter på honom.

”Väldigt tacksam”

Feisal Saeedi, agent till Jake Larsson säger att det finns ett stort intresse för 20-åringen, från allsvenskan och utlandet.

– Just nu har Jake fullt fokus på Örebro som är en jättefin klubb. Axel Kjäll (managern) har gett honom stort förtroende och bra förutsättningar till att utvecklas. Jake är väldigt tacksam för det, säger Saeedi.

Jake Larsson har tidigare spelat i Karlsunds IF innan han flyttade till Hammarbys U19-lag. Inför den här säsongen skrev han på ett treårskontrakt med ÖSK.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

LÄS VIDARE

Flera tunga smällar för Blåvitt: ”Blir en utmaning”

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

Örebro SK