Hammarby IF

Klart: Bajen värvar Ekdal

Av: 

Ibraheem Alsalman

FOTBOLL

Hjalmar Ekdal är klar för Hammarby.

20-åringen har skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben.

– Jag är glad över den här möjligheten, säger försvararen.

Under fredagen började rykten komma upp gällande att Hammarby är nära att värv Hjalmar Ekdal från superettan-klubben IK Frej.

Nu kom bekräftelsen från den allsvenska klubben.

Ekdal, som är lillebror till landslagstjärnan och Sampdoria svensken Albin Ekdal, har skrivit på ett tvåårskontrakt med Bajen.

– Vi får in en ung spelare som haft en väldigt bra utvecklingskurva på kort tid, dessutom har han visat en fin stabilitet samt bra ledaregenskaper den här säsongen, säger sportchef Jesper Jansson till klubbens hemsida.

”Glad över möjligheten”

Hjalmar Ekda har spelat samtliga matcher i superettan den här säsongen och har noterats för två mål. Hammarby meddelar att spelaren kommer att sättas upp på samarbetslistan som klubben har med IK Frej, vilket betyder att han är tillgänglig för matchspel i båda klubbarna samtidigt som den allsvenska klubben kommer att vara hans primära träningsmiljö. 

– Jag är glad över den här möjligheten och ser fram emot att komma igång med laget. Här får jag konkurrera på högsta allsvenska nivå samtidigt som jag säkerställer att jag får bra matchning i Superettan innan jag bedöms vara redo för allsvenskan, säger Hjalmar. 

ANNONS EXTERN LÄNK

Se alla matcher från Serie A och La Liga på C More. Beställ här!

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

Hammarby avgjorde på stopptid

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Hammarby IF

Allsvenskan i fotboll