Efter VM – Asllani lämnar Linköping

Inget mer Linköping för Kosovare Asllani.

Landslagsstjärnan bryter med damallsvenska klubben.

– Jag vill passa på att tacka klubbens supportrar och önska laget lycka till framöver, säger Asllani i ett pressmeddelande.

Med fem månader kvar väljer Kosovare Asllani att bryta relationen med Linköping. 29-årige mittfältaren som var bärande i det svenska bronslaget vill flytta utomlands efter succén i VM.

– Jag känner nu att jag är klar och har gjort mitt i klubben, säger Kosovare Asllani i ett pressmeddelande.

– Det är alltid tråkigt att tappa spelare mitt i säsongen och särskilt en så populär spelare som ”Kosse”, säger Linköpingstränaren Olof Unogård.

Kritisk

Asllani riktade skarp kritik mot damallsvenskan innan världsmästerskapet började.

– När man kollar internationellt ligger damallsvenskan efter med investering och marknadsföring. Den här frågan måste drivas, det är inte så många som tar den. Med min plattform gör jag det för att damallsvenskan ska vakna till liv, för man ska hänga med, sade hon under VM-uppladdningen.

Träffa klubbar

Någon ny klubb har hon inte skrivit på för ännu, men enligt Sportbladets uppgifter är hon nära att bli del av Real Madrids damsatsning, spanska högstaligalaget CD Tacón som köpts av Real och döps om till första juli 2020, har erbjudit henne kontrakt.

– Spanien är intressant, men jag kommer inte kommentera några klubbar i nuläget, säger agenten Arash Bayat.

Asllani kom tillbaka till damallsvenskan 2017 efter fem år i Paris Saint-Germain och Manchester City, hon har även internationell erfarenhet från våren 2010 då hon spelade för amerikanska Chicago.

Tremålsskytt i VM

I VM 2019, där Sverige tog brons, gjorde Asllani tre mål, ett satte hon i bronsmatchen mot England.

Under vårsäsongen i damallsvenskan, som har omstart i helgen, blev det ett mål och två assist på sex matcher för Asllani i Linköping som ligger trea i tabellen.

PODD: Aftonbladet Daily om Mysteriet Michael Schumacher

Aftonbladet Daily pratar om mysteriet med Michael Schumacher och försöker reda ut vad vi egentligen vet om en av motorsportens största stjärnor någonsin
 Lyssna:  iTunes (iPhone)  Acast  Spotify

Lyssna på podden genom att
⬇️ klicka på PLAY-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.