Krasnodars tränare portad från Europamatcher

Murad Musayev rekommenderas börja plugga

Viktor Claesson, Marcus Berg och Kristoffer Olsson får klara sig utan sin tränare i Europaspelet.

Murad Musayev saknar nämligen rätt Uefa-licens för att stå vid sidlinjen, skriver AP.

Krasnodar kom på en tredje plats i den ryska ligan i fjol. Det innebar att laget får kvala in till Champions League för allra första gången.

Men de kommer tvingas klara sig utan mannen som tog dem dit – Murad Musayev.

Nyhetsbyrån AP rapporterar att klubben bötfälls med en halv miljon kronor för att ha tillåtit Musayev vara med på Europamatcher förra säsongen – trots att han saknar rätt proffslicens, som också kallas för ”senior coach”. I stället stod en annan person som huvudtränare på pappret. Detta trots att Musayev är den som styr och ställer under matcherna.

Slog ut Leverkusen

Därför har de beordrat honom att inte ha någon funktion som huvudtränare, eller att ens vara en del av tränarstaben, under kommande UEFA-matcher.

De rekommenderar även att han ska börja plugga för att klara deras tränarkrav.

Krasnodar inleder Europaäventyret i den tredje kvalomgången i Champions League senare i augusti. Motståndet är fortfarande oklart. Bortsett från Murad Musayev kommer laget behöva klara sig även utan svenske offensiven Viktor Claesson – som kommer vara borta året ut.

Förra säsongen stod laget för en jätteprestation när de tog sig hela vägen till åttondelsfinalen i Europa League – efter att ha slagit bland annat Bayer Leverkusen. De åkte sedan ut mot Valencia med sammanlagt 3–2.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.