Kane: ”Vi har pratat om det i 10–15 år nu...”

England krossade Bulgarien i EM-kvalet

avFrida Fagerlund

Foto: Matt Dunham / TT NYHETSBYRÅN

LONDON. England fortsätter gå rent i EM-kvalet efter en ny kross mot Bulgarien.

Lagkaptenen Harry Kane vet att pressen är stor på landslaget inför nästa sommar.

– Det är så ens karriär blir ihågkommen, genom titlar. Och det var ju ett tag sedan England tog någon sådan, säger Kane efter 4–0-segern.

England ses som en av de stora utmanarna till EM-guldet nästa sommar. Än så länge i alla fall dundrar Three Lions på i kvalet utan några större problem.

På Wembley Stadium besegrades Bulgarien med 4–0. Harry Kane inledde målskyttet efter 25 spelade minuter, framspelad av Raheem Sterling som utnyttjade ett försvarsmisstag.

Kort in i den andra halvleken ordnade Marcus Rashford en straff som Kane konverterade till 2–0. Därefter utökade Sterling siffrorna innan Kane återigen fick visa vad han går för från straffpunkten.

”Vill göra mål i många år framöver”

Anfallarens 4–0-mål innebär att han nu har skjutit in åtta straffar för England (straffläggningar exkluderat). Endast Frank Lampard har gjort fler (nio).

– Vi sade till varandra i halvtid att vi behövde få in ett tidigt mål i den andra halvleken, och det var precis vad vi fick, säger Kane.

– Förhoppningsvis kan jag fortsätta göra mål i många år framöver. När jag spelar med spelare som ”Rash” (Marcus Rashford) och Raheem så kommer det skapas chanser så det gäller bara att ta vara på dem.

”Ens karriär blir ihågkommen genom titlar”

Tottenham har haft en något svajig start på säsongen. Harry Kane känner sig dock mer utvilad än på länge.

– Jag hade några veckors ledigt under sommaren, vilket hör till ovanligheterna. Men det var skönt, säger Kane.

– Nu går vi in i en hektisk period med landslag, liga, Champions League... det där på kroppen men jag ska se till att hålla mig så fräsch som möjligt året om.

Att nästa sommar blir viktig för England är ingen överdrift, menar anfallaren.

– Det är så ens karriär blir ihågkommen, genom titlar. Och det var ju ett tag sedan England tog någon sådan, säger Harry Kane krasst och tillägger:

– Så det är mitt mål som kapten, att vinna ett mästerskap. Det har ju pratats om det i 10–15 år och vi fick en liten försmak under VM. Men vi måste bygga vidare på det för att förhoppningsvis lyckas nästa sommar.

Förutom England och Bulgarien ingår även Montenegro, Tjeckien och Kosovo i gruppen.

Laddar Matchöversikt
Laddar Tabell
ARTIKELN HANDLAR OM