Kaptenen måste opereras – missar premiären

Av: Kristoffer Bergström

Publicerad:
Uppdaterad:
Sivert Heltne Nilsen.
Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN
Sivert Heltne Nilsen.

Sivert Heltne Nilsen, 28, skadade knäet på träning.

Elfsborgs lagkapten måste opereras och missar allsvenskans inledning.

– Tar det en vecka eller ett år, jag kommer tillbaka starkare, säger norrmannen till Borås Tidning.

I somras värvade Elfsborg Sivert Heltne Nilsen från danska Horsens. Efter tio matcher på hösten utsågs mittfältaren till lagkapten den kommande säsongen.

I lördags skadade norrmannen knäet i en duell på träning. MR visade att menisken var skadad och att operation krävs.

Troligen blir Heltne Nilsen borta fyra till sex veckor, vilket betyder att han missar flera omgångar i det täta schemat.

– Just nu kan jag varken sträcka ut benet eller böja det helt. Det var väl ingen vidare tajmning, men jag tänker att jag kommer tillbaka starkare om ett tag och att jag nu får chansen att träna på saker jag inte hade gjort om det varit full fotbollsträning. Det gäller att ta vara på alla situationer, säger han till Borås Tidning.

En del av menisken tas bort

Elfsborg öppnar med IFK Göteborg borta (14 juni), Hammarby hemma (17) och Helsingborg borta (22). Troligen kommer vicekaptenerna Samuel Holmén och Per Frick turas om att bära bindeln i väntan på sin lagkamrat.

– Det är en del av menisken som ska tas bort på insidan av knät och således inget att sy ihop. Men såren ska såklart läka, och sedan är det viktigt för Sivert att hitta tillbaka till full muskelstyrka och full fysiskt form innan han släpps in på planen igen. Det handlar om veckor, men jag nöjer mig med det, säger lagläkaren Matilda Lundblad till Borås Tidning.

Publicerad:

LÄS VIDARE