Berget: ”Ta tag i matchen och döda den”

MALMÖ. Bara 3-2 i det första mötet mot Vikingur. 

Men efter krossen av Varberg ser Malmö-spelarna positivt på returmatchen i Champions League-kvalet.

– Kommer vi upp i nivå så ska vi vara det bättre laget, säger Jo Inge Berget.

Följ ämnen i artikeln

Det mesta såg lugnt ut mot isländska Vikingur i onsdags. Ett tidigt mål, en isländsk utvisning, och sen en säker 3-1-ledning. Men efter den sena reduceringen så lever matchen i allra högsta grad. 

Ett MFF-uttåg redan i den första kvalrundan skulle vara ett jättefiasko. Eller?

– Det blir tufft, jag tycker att de är bättre än Riga och Helsingfors om vi jämför med de senaste åren vi kvalat. Men vi har en stor tro på oss själva och vi åker så klart till Island för att gå vidare, säger Anders Christiansen.

”Ska vara lugnt”

Han satt på bänken mot Varberg i lördags, med syfte att vila. Men Erdal Rakips tidiga skada ”tvingade” ut den danske nyckelspelaren på planen. 

– Det ska vara lugnt. Bra återhämtning de närmaste dagarna så kör vi igen på tisdag, säger han.

MFF-tränaren Milos Milojevic fick positiva signaler från Erdal Rakip också, och trodde på att även han skulle vara spelklar igen mot Vikingur.

Men det som det framför allt pratades om efter 3-0-mötet med Varberg var MFF:s andra halvlek, som var bland det bästa de gjort i år. En skön boost inför returmötet på den lilla tajta konstgräs-arenan i Reykjavik.

”Kan påverka lite”

– Självklart var det viktigt för oss att spela bra. Vi gör mycket rätt, håller i bollen och går när vi ska. Det har varit ett problem i år att vi inte varit helt samkörda. Det blir lite mittemellan. Men mot Varberg satt det bra. Sen kan det alltid bli bättre, men det var ett steg i rätt riktning, säger Jo Inge Berget

Men nu blir det en annan sorts match, på en annan sorts arena och underlag:

– Det kan nog påverka lite. Men det handlar främst om att vi ska vara hundra procent, då ska vi ta den matchen. Men det är en tuff match, mot ett lag som fick lite blodad tand med det sista målet de gjorde. Det gav dem en känsla att här kan de få till något. Men för oss handlar det om att vi måste upp på vår nivå, för då ska vi vara det bättre laget. Förhoppningsvis kan vi ta tag i matchen och döda den. 

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.