Juventus FC

Dybala i tårar efter farvälmatch

Av: 

Erik Karlsson

FOTBOLL

Giorgio Chiellini och Paolo Dybala tog farväl av Juventuspubliken.

Ett emotionellt avsked.

Argentinaren storgrät på innerplan när fansen hyllade honom.

Juventus tappade 2–0 till 2–2 mot Lazio.

Men det var inte resultatet som var kvällens huvudnummer. Det var avskedet till två stora spelare i klubbens historia. Mittbacksresen Giorgio Chiellini byttes ut till stående ovationer i hans sista match för klubben.

Efter matchen tackade han för stödet, till synes samlad, med dottern på axlarna.

”Svårt att föreställa sig”

Paolo Dybalas farväl till Juventus Stadium blev jobbigare. Inför matchen hade han sagt farväl till fansen i ett Instagraminlägg:

Jag trodde vi skulle stanna tillsammans några år till men ödet har lett oss in på olika vägar. I morgon blir sista matchen i den här tröjan och det är svårt att föreställa sig. Det kommer inte bli lätt men jag kommer gå av planen med ett leende och hålla mitt huvud högt.

Men när ljuset slocknade och fansen applåderade Dybala till tonerna av ”Simply the best” begravde han ansiktet i tröjan och grät floder på innerplan. Leonardo Bonucci fick putta fram honom mot fansen för att han skulle få stå ensam och ta emot hyllningarna.

28-åringen kom till Juventus från Palermo 2015 och har gjort 115 mål och vunnit tolv titlar med Juventus.

Så fort kameran på arenan panorerade och hittade Juventusledningen med Andrea Agnelli och Guiseppe Marotta i främsta ledet så buades de ut av hemmafansen. En protest mot hur klubben drog tillbaka ett kontraktserbjudande till Dybala tidigare under säsongen.

Juventus hade dessutom inte förberett någon hyllning av Dybala – i motsats till Chiellini – men argentinaren fick ett avsked han sent ska glömma ändå.

ANNONS

Se alla matcher från Champions League, La Liga och Serie A på C More!

Extern länk från C More

Gå till paketen

Paulo Dybala i tårar.
Paulo Dybala i tårar.
Publisert:

LÄS VIDARE

Asahara: Paulo Dybala är vägvisaren Roma behövde

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Juventus FC

Serie A