Rasar mot klubben: ”Oacceptabelt och på amatörnivå”

Bobby Allain rasar mot sin arbetsgivare Örebro SK.

Nu vill målvakten lämna klubben.

– Allt är förstört och det är omöjligt för mig att stanna, säger Bobby Allain till Nerikes Allehanda.

I fjol värvades Bobby Allain in till Örebro SK som Oscar Janssons ersättare. Han spelade i 23 allsvenska matcher och valde att stanna i klubben trots degraderingen till superettan.

Till NA berättar Allain att han fått beskedet att han var tänkt som förstemålvakt. En situation som han under ett möte fått reda på har ändrats då klubben värvat in William Eskelinen.

Nu vill han lämna klubben.

– Det här är inte min arbetsplats längre. Allt är förstört och det är omöjligt för mig att stanna, säger Bobby Allain till NA.

”Bryter sönder min karriär”

Vidare berättar Allain att han känt förtroende från klubben under försäsongen och att han därför nobbat två erbjudande under januari för att stanna.

– Det här kommer från ingenstans, ingen har pratat med mig eller informerat mig om någonting. Jag sa till honom (tränaren, Joel Cedergren) att han hade brutit vårt förtroende, att han hade förstört allt. Det här ger inte mig någon tid alls eftersom anbuden jag hade i januari är borta och marknaden är stängd. Det här bryter sönder min karriär, säger Allain och fortsätter:

– Jag tycker att det är brist på respekt. Jag har gett allt för den här klubben, jag valde att stanna och det här är sättet de väljer att behandla mig. Det här är oacceptabelt och på amatörnivå. Jag är inte förvånad att klubben är i superettan med tanke på att de arbetar på det här sättet.

”Säger aldrig sånt till en spelare”

Joel Cedergren berättar att de kallade till möte med Allain för att säga att de värvat en ny målvakt innan det blev offentligt och att han ”initialt” såg den nya målvakten som förstavalet.

– Jag förstår att det är en tuff situation när man tänker att man är förstemålvakt och att det inte är långt till serien startar. Och jag förstår att han har känt så. Det har också varit tydligt under vintern att vi har valt Bobby Allain i tävlingsmatcherna. Men det har inte varit några löften att han ska spela den här säsongen. Jag säger aldrig sånt till en spelare, säger Joel Cedergren.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN