Ny Örebrobesvikelse: ”Just nu är det stopp i maskineriet”

NORRKÖPING. 0–3 mot Varberg senast.

Och nu 0–3 i rivalmötet borta mot IFK Norrköping.

Örebros läge i den allsvenska bottenstriden fortsätter att vara minst sagt prekärt.

– Mål krävs för att vinna fotbollsmatcher. Men just nu är det stopp i maskineriet, säger ÖSK-backen Benjamin Hjertstrand.

Senast hemma mot Varberg var det ett rött kort som grusade alla förhoppningar.

Under söndagen borta mot IFK Norrköping, precis som då, var det ett Örebro som spelmässigt såg ut att vara på gång. Under matchens första knappa halvtimme var det gästerna som hade det mesta i chansväg.

Men sedan kom smällen.

– Det är en djupledsboll. Jag känner att jag har en kille bakom ryggen, säger Benjamin Hjertstrand om situationen som skulle ge IFK Norrköping en 1–0-ledning.

Hjertstrand lyckades bryta inspelet som följde. Men han gjorde det med fatala konsekvenser.

– Jag får touchen lite för långt i från kroppen och har inte riktigt kontroll. Men det är för dåligt, säger ÖSK-backen om självmålet.

”Nu ska vi mosa Östersund”

Örebro fortsatte trots kallduschen att skapa chanser. Men om det inte var oskärpa så var det en storspelande Oscar Jansson i Norrköpingsmålet som var i vägen. Istället skulle IFK Norrköping göra både ett andra och tredje (genom Samuel Adegbenro och Henrik Castegren) innan slutsignalen. När Örebro, faktiskt genom just självmålskytten Hjertstrand, ändå hade en reduceringsboll i nät så dök offsideflaggan upp för en målvaktsscreenande Agon Mehmeti.

– Mellan straffområdena är vi bättre än Norrköping i dag. Vi skapar chanser. Men man måste göra mål. Man får så mycket energi av ett mål. Och nu får vi noll energi. Det är tufft, säger Hjertstrand.

Energi lär dock behövas om två dagar när man ställs mot Östersund – i en minst sagt viktig match.

– Nu blir det en jävla måstematch mot Östersund. På ett sätt är det skönt att det bara är två dagar. Nu ska vi mosa Östersund. Det finns inget annat, säger Hjertstrand.

Hyllades av Norling

Tränare Vitor Gazimba konstaterade på presskonferensen att marginalerna inte är på ÖSK:s sida för tillfället. Ett ÖSK som dessutom tvingades byta ut viktige Johan Mårtensson på grund av en krånglande häl i halvtid.

– Det känns som det alltid är något som går emot oss. Det är ett självmål, det är ett bortdömt mål... Jag hade gärna bytt ut en bra prestation mot tre poäng, säger tränaren.

Att det var just en bra ÖSK-prestation, trots förlusten, var han inte ensam om att tycka.

– Ni förtjänade mer i dag. Vi hade lite tur att vi fick det vi ville av den här matchen. När vi ledde med 1–0 så hade ni några chanser där vi och hela arenan undrade hur ni inte kunde göra mål, säger Norrköpingstränaren Rikard Norling till sin tränarkollega på presskonferenspodiet.

Nyman av skadad

För Norling och IFK:s del så var det tre blytunga poäng i jakten på att hålla Europadrömmen vid liv.

Samtidigt var det en 3–0-seger med viss smolk i bägaren.

Lagkaptenen och stjärnan Christoffer Nyman, nyligen tillbakakommen från skadebekymmer, tvingades bryta matchen redan efter 22 minuter.

– Jag vet faktiskt inte hur pass illa det är. Någon muskel ovanför knäet. Under höften. Jag kan konstatera att han är ur spel nu och kan vara det en stund framöver, säger Norling.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.