Asllani ville ha straff: ”Solklar”

SENEC/STOCKHOLM. Inbytt i minut 68 – och blåst på straff i minut 77.

Eller?

– Jag tycker det är en solklar straffsituation, säger Kosovare Asllani.

Det blev en knapp 1–0-seger för Sverige borta mot Slovakien i VM-kvalet, en seger som tillkom efter mål av Fridolina Rolfö.

Kosovare Asllani, normalt given i elvan, fick inleda på bänken då hon nyligen är tillbaka i spel efter att hon tillfrisknat från covid-19.

Knappt tio minuter efter sitt inhopp fick Asllani ett fint läge i straffområdet, men fick inte till det och chansen uteblev.

Real Madrid-stjärnan har sin bild klar varför det inte blev mål vid det tillfället.

– Jag tycker det är en solklar straffsituation, jag väggar mig igenom i straffområdet, är förbi min försvarare och känner att jag bara vill placera in bollen. Men då är det en försvarare som tar min fot, vilket gör att jag inte får till skottet och ramlar. Jag tycker det var en självklar straffsituation, men det tyckte väl inte domaren, säger hon.

”Inte nöjda”

Det blev 1–0, alltså, men de svenska spelarna var inte helt nöjda efter slutsignalen.

– Slovakien gör det otroligt bra och löper otroligt mycket. Vi vinner matchen men det vore dumt om jag sa att vi var nöjda med prestationen, det är vi inte, vi har väldigt många fler nivåer i oss, säger Asllani.

På tisdag väntar ny match i VM-kvalet då Georgien gästar Gamla Ullevi.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.