Janssons attack på landslaget: ”De kastade ut mig till media”

Jannes svar: ”Inte jag som sköter det”

Pontus Jansson nobbade Janne Andersson än en gång inför Nations League.

Nu ger han landslaget svidande kritik för hur han behandlats.

– De hade nog inte gjort så mot alla spelare, säger han i en intervju med Sydsvenskan.

– Menar han något mot mig personligen blir jag jätteledsen och besviken, svarar Janne Andersson.

När mittbackskrisen stod klar för Janne Andersson inför Nations League valde han att ringa och fråga Pontus Jansson, som tackade för sig i Blågult efter EM förra sommaren, än en gång.

– När det var samma läge igen tycker jag det är min skyldighet att undersöka med honom utifrån att han kan vårt spelsätt och har varit med på så många samlingar innan och kan grundprinciperna i hur vi jobbar, sa Andersson på gårdagens presskonferens.

Men Brentford-mittbacken tackade nej återigen.

”De hade nog inte gjort så mot alla spelare”

I en stor intervju med Sydsvenskan i dag inser man att 31-åringen är besviken på landslaget, framför allt för hur de behandlade honom efter förlusterna mot Kroatien (1–2) och Portugal (0–3) i Nations League hösten 2020.

– Jag fick ta nästan all skit för två dåliga landskamper. Okej, jag gjorde ett stort misstag mot Kroatien som ledde till förlust. Mot Portugal sen var alla klappkassa. Men jag var den som fick vara ansiktet utåt även för det, säger Jansson till Sydsvenskan.

– Jag fick stå där helt själv. De kastade ut mig till media. Jag har inga problem med att ta kritik. Men ibland får det finnas en gräns. Att gå ut och möta media fem minuter efter att man gjort två sämre landskamper och stå där helt själv och få fråga efter fråga och sen göra presskonferens och sen tv och upprepa samma saker gång på gång. De kunde landslaget ha gjort bättre. De hade nog inte gjort så mot alla spelare.

Pontus Jansson.
Pontus Jansson.

Började tvivla efter satsningen på ”Granen”

Hans strålande säsong i Brentford ser han dock inte som en slags revansch på landslaget och menar att han också har sig själv att skylla för att han inte fick en större roll av Janne.

– Jag fick mina chanser, men jag tog dem inte alltid. Hade jag presterat på en högre nivå kanske jag hade spelat där än idag, säger han.

Men den fortsatta satsningen på Andreas Granqvist efter VM fick honom att börja tveka om att fortsätta spela i landslaget.

– Men hade man velat satsa på mig hade man ju gjort det ännu tydligare. Man övertalade ”Granen” [Andreas Granqvist] att fortsätta efter VM 2018 när han spelade i superettan med Helsingborg. Var det rätt beslut? Jag vet inte. Men där började väl mitt tvivel, hur mycket vill de egentligen ha mig? För efter VM 2018 kände jag att nu är det väl dags för mig, men det var det inte, säger han.

Janne Anderssons svar

Efter förlusten mot Norge under söndagskvällen bemötte Janne Andersson uttalandena från Jansson.

– Jag har en jättebra relation med Pontus. Vad han menar med ”landslaget” det inte jag. Det får ni fråga honom om. Om han menar något mot mig personligen blir jag jätteledsen och besviken och då hoppas jag han hör av sig så vi får ta det på tu man hand, säger han på presskonferensen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.