Polisanmäler dödshot efter röda kortet

Publicerad 2022-08-16

Polisen får jobba hårt efter Darwin Núñez danska skalle på dansken Joachim Andersen.

Enligt The Times kommer Crystal Palace att anmäla dödshot som riktats mot Andersen och hans familj.

”Sluta spela tuffa på internet”, skriver Andersen på Instagram.

Crystal Palaces danske mittback Joachim Andersen utförde sin försvarsuppgift med bravur under måndagskvällen.

26-åringen höll så bra koll på Liverpools stjärnvärvning Darwin Núñez att uruguayanen tappade fattningen. I den 57:e minuten blev Núñez utvisad efter att ha skallat Andersen och Crystal Palace fick med sig 1–1 från den svåra bortamatchen på Anfield.

PLUS: Leifby: Nytt svenskt rekord i karaktärslöshet


Polisanmäler hot

Joachim Andersen har hamnat i skottgluggen efter de många duellerna med Darwin Núñez. Efter matchen publicerade Andersen flera bilder på meddelanden som hade skickats till honom och dessa meddelanden får Crystal Palace att agera.

The Times rapporterar att klubben väntas göra polisanmälningar på grund av 300–400 meddelanden och dödshot som Joachim Andersen och hans familj har tvingats ta emot.

”Jag förstår att ni hejar på ett lag men visa lite respekt och sluta spela tuffa på internet”, skriver Andersen själv på Instagram.

Andersen fick Liverpools Darwin Núñez utvisad efter att anfallaren skallat den danske backen.

Missar match

Liverpool köpte Darwin Núñez från Benfica under sommarens transferfönster, för en övergångssumma som kan stiga till över en miljard kronor.

Det röda kortet mot Crystal Palace gör att 23-åringen missar måndagens stormöte med Manchester United.

– Darwin vet att han har svikit sina lagkamrater. Jag kommer lämna honom ifred en natt och sedan prata med honom i morgon, sa tränaren Jürgen Klopp till BBC efter matchen.