Rooney om uppväxten: ”Han kunde ge mig smällar”

Slagsmål, besök hos prostituerade och våldsinslag under uppväxten.

Samtidigt – en beundransvärd fotbollskarriär och titlar i både Premier och Champions League.

I en Amazon Prime-producerad dokumentär berättar nu Wayne Rooney och hans familj om karriären, privatlivet och skandalerna som omgärdat 35-åringen.

På fotbollsplanen sågs han som en av Englands största talanger.

Som 16-åring debuterade Wayne Rooney för moderklubben Everton och gjorde sig snabbt ett namn som en hårdför och aggressiv spelare som inte la några fingrar emellan.

Oavsett situation.

En av faktorerna bakom framtoningen är uppväxten i Liverpoolförorten Croxteth, präglad av ekonomisk utsatthet och våld.

I dokumentären Rooney, som släpps tidigt nästa år, berättar 35-åringen om hur han och pappan Thomas kunde hamna i högljudda bråk under barndomen och tonåren.

Wayne Rooney som liten och pappa Thomas Rooney.
Wayne Rooney som liten och pappa Thomas Rooney.

Utfallet?

– Han kunde ge mig smällar, minns Rooney och utvecklar:

– Jag var inte världens bästa barn. Jag hamnade i många slagsmål.

Hamnade i prostitutionsskandaler

Förutom föräldrarna och lagkamraterna Rio Ferdinand, Gary Neville och David Beckham, medverkar även Thierry Henry och hustrun Coleen Rooney.

Relationen mellan makarna har inte alltid varit den bästa. Tidigt i äktenskapet besökte 35-åringen prostituerade, vilket han också ertappades med vid flera tillfällen.

– Jag vet vilka grupper han rörde sig i under den tiden, i kombination med alkohol - inte bra. Jag förlåter honom men det var inte acceptabelt, säger Coleen Rooney i dokumentären.

2010, samtidigt som Coleen var gravid med parets första barn, hävdade två kvinnor att de båda hade haft affärer med Wayne Rooney. Så sent som tidigare i år cirkulerade bilder på en synbart berusad Rooney i sällskap med ett flertal yngre kvinnor. 35-åringen nekar till alla anklagelser och hävdar att han blivit utsatt för utpressning.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN