Beskedet: Stängt tak i guldstriden

Djurgården jagar guld på söndag.

Då stängs taket på Tele2 Arena.

Skälet: det väntas minusgrader.

Klassisk novembermatch i den allsvenska guldstriden. Det brukar förknippas med kylslaget väder, snöflingor och djupfrysta åskådare. Inte den här gången. Djurgården stänger taket på Tele2 Arena inför matchen mot Varberg på söndag.

Skälet är enkelt. Det blir för kallt på söndag.

”Ligger utanför Djurgårdens händer”

Arenaägaren Stockholm Globe Arena Fastigheter tar beslutet, meddelar Djurgården.

”SMHI räknar med upp till sex minusgrader i Stockholmsområdet under söndagen – en temperatur som gör att det inte är möjligt att öppna eller stänga taket utifrån ett säkerhetsperspektiv, då taket inte kan manövreras i så kallt väder”, skriver klubben på hemsidan.

– Vår ambition har alltid varit att spela med öppet tak. Men det här ligger utanför Djurgården Fotbolls händer, förklarar Tomas af Geijerstam, ansvarig för biljetter och arrangemang på Djurgården Fotboll.

Årsmötesbeslut om öppet tak

Djurgården har ett årsmötesbeslut på att alltid spela med öppet takt, men tvingas nu gå emot föreningens årsmöte.

Under torsdagen tränade Djurgården inne på ett stängt Tele2. Magnus Eriksson hade lite svårt att vänja sig vid de nya förutsättningarna.

– Det blir speciellt. Man känner när man andas att det blir en annorlunda luft. Det blir konstigt i halsen och så. Men samtidigt varmt och kul för publiken. Så det blir nog bra.

Matchen spelas 15.00 på söndag och just nu är 23 000 biljetter sålda.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.