Forsbergs gliring till Isak efter drömmålet: ”Snedträff...”

Alexander Isaks uppfattning om 2–0-målet mot Kosovo var klar:

– Mitt snyggaste.

Emil Forsberg om fullträffen:

– En viktig snedträff.

Det var minst sagt avslappnade miner efter Sveriges 3–0-överkörning mot Kosovo på Friends efter att Sverige bjudit på en stundtals sprudlande offensiv.

Kronan på verket var Alexander Isaks mycket vackra 2–0-mål i 62:a minuten.

Vad var det för tillslag du fick på bollen?

– Det var en hård bredsida som jag får bra träff på. Det är lite ett Emil-skott, säger Alexander Isak vid presskonferensens med Emil Forsberg sittande bredvid sig vid podiet.

Löste upp svenska knutarna

– Jag har tränat på det. Jag har en bra bredsida, fortsätter Real Sociedadanfallaren.

RB Leipzig-mittfältaren fick en fråga om hur Sverige var på väg att tappa greppet om Kosovo med en tunn 1–0-ledning i början av andra halvlek:

– Kosovo lyfte in allt de hade i början av andra halvlek. De satte oss under press och vi kom inte ur den pressen från början, säger Foppa och vrider huvudet och fortsätter kommentera med riktning mot Alexander Isak bredvid sig:

– Så det var viktigt att Alex kunde få en snedträff i krysset. Det var viktigt, säger Forsberg ett leende.

Sverige firar efter Alexander Isaks 2–0 mot Kosovo.
Sverige firar efter Alexander Isaks 2–0 mot Kosovo.

– Nej, men efter det fantastiska målet kunde vi andas lite mer fritt. De tappade luften också och vi kontrollerade det bra. Vår försvarslinje stod emot väldigt bra också när Kosovo slängde in allt de hade, säger Forsberg som själv svarade för 1–0 på en stensäker straff.

3–0 stod inhopparen Robin Quaison för.

Ovanligt Isak-mål

Alexander Isak betraktade sitt 2–0-mål som det vackraste han gjort under karriären.

– Jag skulle tro det med tunneln precis innan. Det är inte ofta jag som forward gör mål från utanför straffområdet. Jag skulle klassa det som mitt snyggaste.

Vilka mål konkurrerar det med?

– Jag brukar inte ranka bara hur snygga målen är utan också se till situationerna. De två målen mot Real Madrid var bra, men i snygghetsgrad kanske det här toppar.

– Det var en fantastisk känsla när bollen gick upp i krysset. Det kan man inte klaga på.

Får högsta betyget

Isak får fem plus av Sportbladets jury för sin insats och målet mot Kosovo, men tycker inte att det var hans bästa landskamp.

– Nej, det tycker jag inte. Det kändes bra, men jag var lite försiktig i första halvlek men blev bekvämare i andra halvlek. Det var skönt att få det målet som tog luften ur dem och vi kunde vara lite tryggare.

Janne Andersson säger att han delvis tog ut dig för att du hade varit skadad nyligen. Hur känns det nu?

– Det var ett ganska bra byte. Han frågade mig innan och jag sa att jag började få lite krampkänningar. Jag gjorde min första start på ett par veckor och det kändes ganska smart att ta ut mig där, säger Isak.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.