Stahres lugnande Blåvittbesked: ”Berg spelar”

GÖTEBORG. Han missade allsvenska omstarten och tränade inte med laget under lördagen.

Men mot Degerfors ska Marcus Berg, 35, finnas med för IFK Göteborg.

– Jag räknar med honom, säger Mikael Stahre.

Oron har börjat sprida sig bland IFK Göteborgssupportrarna.

Storstjärnan och lagkaptenen Marcus Berg missade omstarten av allsvenskan, borta mot Sirius, och har i flera intervjuer påpekat att han plågas av återkommande dagliga smärtor efter många års spelande på elitnivå med tätt och hårt matchande.

Berg, som svarat för fem mål och tre assist hittills i tio matcher i allsvenskan, fanns inte heller med under lördagens kollektiva träning med IFK Göteborg på Kamratgården.

På måndag spelar Blåvitt hemma mot Degerfors.

Beskedet om Berg

Men efter träningen säger tränaren Mikael Stahre om Marcus Bergs status:

– Berg spelar. Han tränade fullt under fredagen, var med när vi körde elva mot elva då. Han tar det lite lugnare i dag, tränar i morgon (söndag) och jag räknar med att han spelar mot Degerfors på måndag. 

– Det gäller att vara smart. Det har varit många träningar den här veckan så i dag kör Marcus i gymmet i stället.

Du känner ingen oro över att han inte kan spela mot Degerfors?

– Nej. Det är lite smågrejer i den totala belastningen. Men det är inget som ska kunna påverka hans deltagande.

Under lördagsträningen, i Bergs frånvaro, spelade Gustaf Norlin (ett mål och ett assist mot Sirius) som anfallare och Hussein Carneil tog plats till vänster i en i övrigt liknande formation som i allsvenska omstarten i Uppsala.

Stiltje för Vilhelmsson

Mot Degerfors är dessutom Oscar Vilhelmsson, som just nu inte tycks ha kommit närmare en konkret utlandsflytt efter klubbesöken i Tjeckien och Holland, avstängd.

– Vi spelade 4-3-3 mot Sirius. Det var en taktiskt justering utifrån vilka vi mötte, konstgräs och vilka spelare som var tillgängliga. Det behöver inte se likadant ut mot Degerfors. Frågan är om vi ska spela med två eller tre centrala mittfältare, säger Mikael Stahre.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.