”Extremt – det kan ju inte vara kul för dem”

Av: Malin Wahlberg, Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

PSG har kört över så gott som allt motstånd i Ligue 1.
Ola Toivonen har fått känna på dominansen med sitt Toulouse.
– Det är extremt. Det kan ju inte vara kul för dem, säger han.

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYR N

Efter att ha plockat in Neymar och Kylian Mbappé under sommarens transferfönster har PSG nått en helt egen nivå i franska ligan.

I helgen blev det en 6-2-seger mot Bordeaux, samma siffror som i premiären mot Ola Toivonens Toulouse. 

– Det är extremt för den ligan. Det kan inte vara kul för dem att vinna varje match med fem-sex bollar, det blir ju handbollssiffror. De köper in Mbappé och Neymar för massa pengar och de blir ännu bättre. Det är bara wow-faktor på det laget, säger svensken.

”Leker ju hem ligan”

Även landslagsmålvakten Karl-Johan Johnson har stött på PSG med sitt Guingamp. Han märker stor skillnad på ligan sedan Neymars intåg. 

– Ja, det gör man så klart. De satsar enormt med den ekonomin de har. De leker ju nästan hem ligan känns det som nu. Det är klart att se ser starka ut i år.

Hur är han som spelare?

– Han kan i princip göra vad som hest. Han har bollen nära sig hela tiden och är jättesvår att ta bollen av. Jag tror det var mot Toulouse han kom runt fem-sex spelare i straffområdet och gjorde 6-2-målet eller vad det nu var. En komplett spelare kan man väl säga.

PSG har 27-5 i målskillnad så här långt och leder ligan tre poäng före Monaco. Svenskarna tycker dock inte att överlägsenheten gör ligan tråkig. 

– Det är mer roligt att se hur bra de är. Det är mer så vi tänker, säger Toivonen.

Johnsson: 

– Det är väldigt bra för ligan, intresset blir större och det blev extremt när vi skulle möta PSG. Det var hans (Neymars) första match också och förberedelserna inför matchen och på uppvärmningen var helt fantastiska. Kan det vara så är det bara kul om det kommer sådana spelare sedan är det så klart att det blir svårare för oss att vinna matcherna. 

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.