Batan: Jag får ta en bärs på läktaren

Foto: LASSE ALLARD
FOTBOLL

Magnus Eriksson leder allsvenskans poängliga, men inte om du räknar i snitt per spelad minut.

Då är en vänsterback i Hammarby 25 gånger mer effektiv.

– Det är bäst statistik i allsvenskan, säger Stefan Batan.

I Superettan var Stefan Batan given på vänsterbacken i Hammarby. Men för varje allsvenskt år har han spelat mindre: nitton matcher 2015, nio matcher 2016 och noll 2017 fram till till söndagens derby.

Men inför matchen mot Djurgården hade Batan hopp om årspremiär för sitt skadedrabbade lag.

– Jag hade en äcklig känsla. Vi hade knappt avbytare, så jag sa till Kennedy innan match att känslan var att jag kommer komma in i dag. Och att jag hoppas att jag kan visa våra supportrar att jag kan göra något för dem i allsvenskan.

”Bara ett mål saknades”

Både den äckliga känslan och förhoppningen infriades. I minut 82, vid ställning 1–1, byttes Batan in mot Leo Bengtsson. På den korta tid som återstod till slutsignalen hann 32-åringen spela fram Rômulo till 2–1 och Pa Dibba till 3–1.

– Åtta minuter, två assist. Det är jävligt bra. Man kan inte klaga, säger Batan och fortsätter:

– Det var drömmatchen att få göra debut på. Det var bara ett mål som saknades.

Batan har tänkt på att återvända till Assyriska i division 1, fast vill helst inte trappa ner än. I sommar ska han diskutera sin framtid i Hammarby och kanske blir det att han stannar. Annars kommer han fortsätta heja på Bajen.

– Då får jag spela någon annanstans och stå på läktaren och ta en bärs i stället. Men skulle det här vara ett avslut så… bättre avslut går inte att få.

ARTIKELN HANDLAR OM