Michelsen orolig: ”Vet inte när Hamad är tillbaka”

Uppdaterad 2017-07-26 | Publicerad 2017-06-03

Hamad

Bajen har just nu bara 14 tillgängliga utespelare.

Jakob Michelsen är rejält orolig.

– Jag är inte ens säker på om Jiloan Hamad är redo att spela efter sommaruppehållet. Vi behöver verkligen få in tre-fyra spelare i sommar, säger tränaren.

Följ ämnen

Truppen blir bara tunnare och tunnare. Till derbyt mot Djurgården får Jakob Michelsen leta långt ner i gömmorna, men har ändå bara 14 utespelare tillgängliga. Richard Magyar, som kommer lämna när kontraktet går ut i sommar, och Arnor Smarason är avstängda. Johan Persson och Jiloan Hamad är skadade. I de två senare fallen är Michelsen genuint oroad.

När är Hamad och Persson tillbaka?

– Hamad missar derbyt. Men jag är inte ens säker på att han kommer kunna spela fotboll efter uppehållet. Om han är redo för match direkt då. Fem specialister har undersökt hans skada under knät. Men det är en komplex skada, säger tränaren.

Via sms meddelar Hamad själv att det rör sig om ett muskelfäste i underbenet som krånglar.

”Det är en effekt av att de varit inne i mitt friska ben och tagit en muskelsena som de senare använt till mitt knä som korsband. Den senan har växt tillbaka, men mot Halmstad slog jag upp den och skapade en blödning”, skriver Hamad och berättar att själva rehaben är extra svårt på grund av att skadan är ovanlig.

”Jobbigt för oss alla”

Han hoppas och tror själv dock att det inte ska vara några problem att spela efter uppehållet.

Men Michlesen lider förstås över att en så viktig spelare saknas.

– Det är jobbigt för oss alla. Hamad är troligen vår bästa spelare. Det är ett bra proffs, en grym spelare och en viktig kille i truppen. Vi kan bara hoppas att han är tillbaka snart. Johan Persson är vi också osäkra på. Kan han spela efter uppehållet? Det vet vi inte, säger Michelsen.

Bara 14 utespelare

Sedan Michelsens ankomst till klubben har totalt elva spelare försvunnit. Blott fyra stycken har anslutit till truppen under samma tid.

– Till matchen mot Djurgården har vi bara 14 utespelare. Vi fyller inte ens upp bänken. Men vi försöker göra det bästa av situationen, säger han.

Dansken menar att ett stort antal förstärkningar är helt nödvändigt om Hammarby ska klara av hela säsongen.

– Vi behöver verkligen få in tre-fyra spelare, särskilt om vi inte helt säkert kan räkna med de skadade spelarna. Och det kan inte vara vilka spelare som helst: det måste vara folk som verkligen kan bidra på planen. Och försvinner ytterligare någon befintlig spelare så måste den dessutom ersättas.