Fotbollslaget hjältar när ambulans körde fast

1 av 2 | Foto: Sollentuna FK/Twitter
FOTBOLL

Sollentunas division 1-lag skulle precis inleda träningen när en ung tjej skadade sig i en cykelolycka strax bredvid.

En ambulans kallades till platsen – men den skulle inte ha kunnat komma därifrån utan lagets hjälteinsats.

– Jag hoppas att det gick bra för tjejen, säger förre allsvenska skyttekungen Christer Mattiasson som är tränare i klubben, till Expressen.

Foto: PELLE BÖRJESSON / IDROTTSFOTO
Christer Mattiasson.

Säsongen hade börjat med två starka segrar för Sollentuna FK i division 1, mot Enskede respektive Nyköping. I går var det dags för första träningen på gräset på Edsbergs sportfält och uppvärmningen blev av ett oväntat slag.

I en backe intill planen föll en ung tjej så olyckligt att ambulans var tvungen att tillkallas. Men när färden mot sjukhuset skulle inledas tog det stopp i leran.

– Då fick spelarna springa dit och knuffa på ambulansen. Jag hoppas att det gick bra för tjejen, för hon såg ut att ha kraftiga smärtor. Sen om det var en kraftig lårkaka eller en knäskada vet jag inte, men som sagt, jag hoppas bara att allt är bra med henne, säger tränaren Christer Mattiasson till Expressen.

Christer Mattiasson vann såväl allsvenska skytte- som assistligan 1997 när han spelade i Elfsborg. 2002 var han med och vann SM-guld med Djurgården. Han har även spelat i AIK, Brommapojkarna och norska Lilleström.

ARTIKELN HANDLAR OM