De slåss om att få starta mot Frankrike

Olsson utmanar: ”Jag sitter inte och surar”

Foto: Foto: BILDBYRÅN
Ludwig Augustinsson är favorit att starta på vänsterbacken, medan Sebastian Larsson kan ses om en outsider i kampen om en plats på centrala mittfältet.
FOTBOLL

Under Martin Olssons skadefrånvaro har Ludwig Augustinsson slagit sig in i den svenska startelvan.

Inför mötet med Frankrike är konkurrensen hård.

En plats på bänken vore ovant för Martin Olsson.

– Min inställning är att jag vill vara nummer ett, jag vill spela, säger vänsterbacken.

På Erik Hamréns tid var det ofta Martin Olsson som fick förtroendet som back på vänsterkanten. I förra sommarens EM var han en av lagets bästa spelare med ett evigt löpande.

När Janne Andersson tog över i höstas fick Englandsproffset fortsatt förtroende, men så kom skadeperioden – Olsson missade mötena med Frankrike i november och Vitryssland i mars – och två starka insatser senare pekar flera faktorer på att Ludwig Augustinsson är förstavalet.

Tecken på träning

– Jag har spelat i de två senaste landskamperna och det har känts bra. Och jag kommer från en bra säsong i FCK. Men Martin (Olsson) är en jättebra spelare. Vi får se hur Janne (Andersson) tänker. Det blir spännande, sa Köpenhamnsspelaren Augustinsson till Sportbladet i helgen.

Martin Olsson är medveten om konkurrensen.

Under måndagen och tisdagens träning har det funnits tecken på att Ludwig Augustinsson startar bakom mittfältaren Emil Forsberg, men först efter dagens stängda träning lär spelarna själva få en tydligare bild.

– Jag tänker mycket på mig själv, att jag ska spela. Han (Augustinsson) har gjort det bra men jag känner mig stark, säger Olsson.

Swansea-spelaren tror inte att skillnaden mellan en vardag i Premier League och danskt ligaspel fäller avgörandet.

Laget före jaget

– Om du kollar på ligorna så är det stor skillnad, men han har gjort det bra i landslaget. Mot Frankrike också som är ett bra motstånd. Jag tycker att jag varit bra i klubblaget. Men det är Janne som tar ut laget. Jag är inte en spelare som sitter och surar. Jag kommer att stötta laget, det kvittar vem som spelar. Det viktiga är att vi går till VM – inte vem som spelar, säger Martin Olsson som dock medger att det vore en ovan situation att starta på bänken.

– Det var längesedan, några år sedan.

Bortsett från positionen som vänsterback ser det ut att vara tre öppna platser i Sveriges startelva inför fredagens match mot Frankrike.