Nobbar AIK:s råd: ”Fungerar redan”

Bjöd in till träff – inga från AFC medverkar

avMartin Tolén, Per Bohman

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

AIK:s supportrar bjöd in AFC Eskilstunas dito för att lära ut om föreningsdemokrati.

En inbjudan AFC Support nu nobbar.

– Vi har redan en fungerande föreningsdemokrati i AFC, säger supporterordföranden Gustav Oskarsson.

Foto: LINNEA RHEBORG / BILDBYRÅN

AFC Eskilstuna har varit flitigt debatterat under första tredjedelen av allsvenskan.

Klubben har fått ta emot nidramsor på läktarplats samt kritiserats för sitt sätt ta in nya medlemmar och att ordföranden Alex Ryssholm väljs på en period över tio år.

– Kritiken är inte befogad. Vi köper inte klubbar, vi skapar klubbar, svarade ordföranden Alex Ryssholm själv i en intervju då.

”AFC:s supportrar är offren”

Och inför det allsvenska mötet mellan AFC Eskilstuna och AIK på söndag har gästerna (!) bjudit in AFC Support till en föreläsning i Eskilstuna.

Allmänna Supporterklubben har bokat en konferenslokal för att ”lära AFC-supportrarna om föreningsdemokrati” och ”få de verktyg som behövs för kunna ta kontroll över sin förening”.

– Jag förstår verkligen de tidigare protesterna, det är ju vår spontana ryggmärgsreaktion att bojkotta och protestera, men det finns andra sätt också. AFC:s supportrar är faktiskt de största offren då de har berövats sina rättigheter. Vi vill stärka dem så att de förhoppningsvis kan ta kontroll över sin förening. Det har varit så stort fokus på Alex Ryssholm, men vi vill hjälpa och ställa våra resurser till förfogande för AFC:s supportrar, säger Elvira Eriksson, vice ordförande i Allmänna Supporterklubben, till Sportbladet.

Antalet medverkande: Noll

Men inbjudan faller inte särskilt väl ut i AFC-kretsar.

När Sportbladet når AFC Supports ordförande Gustav Oskarsson meddelar han antalet supportrar som kommer att gå på föreläsningen: Noll.

– Vi kommer inte att medverka. Vi har redan en fungerande föreningsdemokrati i AFC, sen att den skiljer sig mot andra föreningar tycker inte vi är något problem, säger Gustav Oskarsson.

Samtidigt hänvisar han till att föreläsningen krockar med AFC Supports egen supporterträff på söndag.

– Vi ser bara möjligheter med våran organisation och hur den fungerar. Men vi tackar Allmänna Supporterklubben för inbjudan och önskar dem lycka till med sitt arbete.

ARTIKELN HANDLAR OM