U21 Fotbolls-EM 2017

Ny tavla från Erlandsson när U21-landslaget förlorade genrepet

Av: 

Fredrik Jönsson

Malin Wahlberg

Robin Bornehav

FOTBOLL

HELSINGBORG/STOCKHOLM. Sverige föll i genrepet inför U21-EM i Polen.

Det blev 0–2 mot Danmark efter en sen tavla från målvakten Tim Erlandsson.

– Det går inte som jag har tänkt mig. Andra målet ska jag ta, så klart, säger Erlandsson.

Mot Serbien stod målvakten Tim Erlandsson för en blunder. Mot Danmark, i genrepet inför U21-EM, kom en ny tavla från burväktaren.

I slutminuterna fick Duelund ett skottläge i straffområdet. Avslutet var tamt, men Erlandsson stod för ett mindre lyckat ingripande och släppte förbi bollen.

– Jag kommer in i halvtid. Men det går inte som jag hade tänkt mig. Första målet är ett bra skott. Andra målet ska jag ta, så klart, säger Erlandsson.

– Jag är därnere, man ska inte skylla på gräset. men det var torrt i andra halvlek, hade torkat rejält. Bollen fick en speciell studs, en annan bollbana. Det är klart att jag ska ta den.

Förbundskapten Håkan Ericson är inte orolig för Erlandsson.

– Han har som alla spelare gjort några tavlor i sitt liv. Det är noga inga större problem. Det kan hända många spelare, säger Ericson.

”Blandade känslor”

Danmark vann genrepet med 2–0. Rasmus Nissen Kristensen gjorde danskarnas första mål, det kom efter en timmes spel.

Sverige gjorde en bra första halvlek, men var blekare i andra. Förbundskapten gjorde sex byten i halvtid och fortsatte byta i andra.

– Blandade känslor. Det är perioder och detaljer i spelet som jag tycker vi kan göra bättre, så klart. Många saker är jag nöjd med, trots resultatet. Vi har en hel del perioder där vi för spelet och tar oss ur deras press. Vi blir lite för trång i vår sista avgörande passning, säger Ericson.

Är du besviken?

– Nej, jag förväntar mig att matcherna ska vara ungefär så här. När vi får igång vårt passnings- och anfallsspel är vi svåra att ta. Men när vi inte till hos motståndarna och de spelar ett längre spel blir det många dueller i straffområdet. Det är där vi har vår svaghet, vi är inte riktigt fysiska. Vi får titta på vad vi ska göra åt det.

Dubbelchans för Mrabti

Sverige hade chanser att göra mål. I den 67:e minuten fick Kerim Mrabti möjligheten att utjämna. Niclas Eliasson, som precis hade hoppat in, stod för ett fint inlägg från vänsterkanten. Men Mrabti missade två gånger om.

C Mores expert Anders Andersson var kritisk till insatsen, men han är inte orolig inför sommarens U21-EM i Polen. Han minns genrepet inför U21-EM 2015 (2–2) där Sverige vann guld.

– Förra gången de hade ett genrep mot Danmark inför ett EM såg det mycket värre ut, säger C More-experten.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Foto: Ponuts Orre
Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

U21 Fotbolls-EM 2017

LÄS VIDARE

Då var vi Braveheart – nu är vi Döda poeters sällskap

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

U21 Fotbolls-EM 2017

Kerim Mrabti

Niclas Eliasson

U21-EM i fotboll (herrar)

Tim Erlandsson