Hotar att byta namn och flytta klubben

Klassiska svenska klubben kan få sponsornamn: Det här är inget tomt hot

Klassiska Trelleborgs FF kan byta namn till ”Mellby Gård”.

Det skriver Kvällsposten efter det bråk som blossat upp mellan Trelleborgs kommun och fotbollsklubbens storsponsor.

– Det här är inget tomt hot. Någon måtta får det ju vara, säger Johan Andersson, vd på Mellby Gård, till tidningen.

Industrikoncernen Mellby Gård, med finansmannen Rune Andersson, sponsrar den här säsongen Trelleborgs FF med fem av de 15 miljoner kronor som ingår i klubbens budget. Men efter 30 års samarbete har företaget nu börjat tröttnat.

Kan flytta verksamheten

Vd:n Johan Andersson riktar i Kvällsposten hård kritik mot Trelleborgs kommun som han anser borde avsätta ett större stöd till fotbollsföreningen. Andersson reagerar bland annat på att klubben tvingas betala en halv miljon kronor per år i hyra för att använda fotbollsplanen.

Efter långa men fruktlösa förhandlingar med kommunen hotar nu sponsorn att byta namn på fotbollsklubben, där ”Mellby Gård” enligt Kvällsposten är ett alternativ, eller flytta sin verksamhet från Vångavallen.

– Tycker kommunen det är fullständigt ointressant ha ett elitlag i stan med sitt namn kan man ju tänka sig ett annat namn på klubben. Det är inget omöjligt scenario, säger Johan Andersson.

”Inget som påverka politikerna”

Kommunstyrelsens ordförande i Trelleborg, Torbjörn Karlsson, understryker att kommunen ger aktivitetsstöd till TFF:s verksamhet och även hjälpte till att rusta upp faciliteterna inför lagets comeback i Superettan häromåret. Enligt Karlsson krävde Trelleborgs FF trots det ytterligare fyra miljoner kronor av kommunen i höstas – ett krav som nu sänkts till 1,6 miljoner kronor utan att en lösning på meningsskiljaktigheterna är nära.

– Men att de eventuellt vill byta namn är inget som påverkar politikerna i Trelleborg skulle jag vilja påstå. Vi kämpar på med vår ekonomi oavsett deras namnfunderingar.

Trelleborgs FF har inlett Superettan med en poäng på två matcher.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.