Uppgift: ”Zlatan ville inte stanna i United”

Tackade nej till 150 miljoner – trots knäskadan

Zlatan Ibrahimovics tid i Manchester United är över.

Nu uppger The Sun att det var Ibrahimovic som tackade nej till United – snarare än tvärtom.

”Zlatan ville inte ta emot pengarna medan han rehabiliterade”, skriver The Sun.

Följ ämnen i artikeln

Zlatan Ibrahimovic, 35, har opererats för sin knäskada i USA.

Vad som händer med svenskens fotbollsframtid är dock fortfarande ett stort frågetecken då anfallaren med största sannolikhet spelat sin sista match för Manchester Untied.

”Zlatan Ibrahimovic vet att det är över. Han har sparkat sin sista boll för dem”, skrev Daily Mirror häromdagen.

– Nästa steg kommer att bli något som han själv verkligen vill. Det har jag sagt från dag ett. Zlatan är mycket viktigare än jag och vad jag vill. Det här handlar om vad Zlatan vill. Jag vill bara att spelarna ska må bra, sen är det upp till var och en att avgöra sin egen framtid. Just nu är det bara onödigt att spekulera, sa managern José Mourinho i går.

Zlatan nobbade United

Men nu kommer The Sun med nya uppgifter.

Enligt den brittiska tidningen ska Ibrahimovic, trots knäskadan, fått ett erbjudande om att stanna i United ytterligare ett år – men tackat nej.

”Zlatan tackade nej till ett 150 miljoner kronor stort kontrakt som Manchester United erbjöd att betala honom medan han var skadad”, skriver tidningen.

Det ska ha varit José Mourinho som legat på för att utnyttja klausulen om att förlänga kontraktet ytterligare ett år och fått okej från styrelsen – ”för Zlatans avgörande insatser under debutsäsongen” – men nobbats.

”Ibra tyckte inte att det kändes rätt att acceptera den gesten när han inte kunde spela. Han ville inte ta emot pengarna medan han rehabiliterade”, skriver The Sun.

RÖSTA: Vilket lag vinner Premier Leauge?

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.