La Liga

”Värvar 16-åring för 630 miljoner”

Av: 

Andreas Käck

Foto: FLAMENGO.COM.BR

FOTBOLL

16-årige Vinicius Júnior är Brasiliens just nu största talang.

Nu uppges han vara klar för spel i Real Madrid.

Enligt brasilianska Globoesporte och spanska Marca ska den spanska giganten ha lagt vantarna på superlöftet – för en total kostnad på 630 miljoner kronor.

Han är bara 16 år gammal och spelar inte ens i Flamengos A-lag än, men redan nu är Vinicius Júnior ett namn som det snackas om i hela Brasilien – och nu även i Europa.

Han beskrivs som den störste talangen sedan Neymar.

Och enligt Globoesporte – Brasiliens största sporttidning – har både Barcelona och Real Madrid haft ögonen på honom under en längre tid.

”Har vunnit dragkampen”

Nu uppger den i sammanhanget trovärdiga tidningen att Barcelona förlorat dragkampen; enligt Globoesporte ska Real Madrid ha kommit överens både med Flamengo och Vinicius Júnior.

Prislappen sägs landa på 45 miljoner euro och räknar man med kommande lön samt ersättning till spelarens agentur uppgår den totala kostnaden till 65 miljoner euro (motsvarande 630 miljoner kronor).

”Allt är under kontroll”

Även spanska Marca skriver att alla parter är överens.

”Inga avtal har tecknats eftersom spelaren är under 18 år men alla parter är muntligen överens om en övergång och att Vinicius Júnior ska flytta till Madrid efter VM 2018 och vara redo för spel till La Liga-säsongen 2018/19. Allt är under kontroll och inom Fifas regler”, skriver Marca.

ANNONS EXTERN LÄNK

PREMIÄR! Klicka hem Sportbladets Heja Sverige-tröja till EM. Begränsat antal.

Sportbladet

MARCA confirms: Real Madrid representatives have travelled to Rio and closed Vinicius Júnior's deal. The club sees… https://t.co/znM79Dhn4u
Publisert:

LÄS VIDARE

Uppgift: Zlatans familj flyttar ut ur huset

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

La Liga

Real Madrid CF

FC Barcelona

Fotboll