Fejzullahu målskytt när Kalmar bröt nykomlingens svit

Foto: Patric Söderström/TT NYHETSBYRÅN
Fejzullahu blev målskytt
FOTBOLL

Sirius har varit hela säsongens stora överraskning.

Men nykomlingen upplever just nu säsongens största formsvacka efter dagens 4–2-förlust mot Kalmar.

För första gången har nu nykomlingen förlorat två raka matcher.

Sirius hade inför matchen mot Kalmar FF inte förlorat två matcher i rad den här säsongen och på 20 matcher hade Uppsala-laget samlat ihop 33 poäng.

Efter 21 omgångar står nykomlingen kvar på sina 33.

Dagens 4–2-förlust mot Kalmar FF innebär att sviten är bruten och största ”svackan” för säsongen ett faktum.

– Enorm besviken så klart. Det är klart att släpper man in fyra mål är det svårt att vinna fotbollsmatcher. Det är första gången vi förlorar två matcher i rad, kommenterade Niklas Busch Thor i C more.

Fejzullahu öppnade målkontot

Gästerna hamnade i ett tidigt underläge på Guldfågeln arena när Papa Alioune Diouf vräkte in 1–0 redan efter sju minuter speltid.

Sju minuter senare utökade Viktor Elm ledningen innan Sirius specielle målskytt Jesper Arvidsson gjorde sitt sjätte mål för säsongen fram till 1–2.

I andra halvlek satte sedan smålänningarna in ytterligare en växel när först Herman Hallberg tryckte in trean innan Erton Fejzullahu gjorde sitt första mål i allsvenskan den här säsongen fram till 4–1,

Niklas Busch Thors reducerade senare, men Kalmar kunde vinna med 4–2 och ta ännu ett stort kliv mot säker mark i tabellen.

Segern var den femte på de sex senaste matcherna.

– Det är glädje så klart. Vi spelar fotboll för att vinna och nu har vi fått göra det så många gånger och det känns otroligt skönt. Vi har klättrat i tabellen och det ser ljust ut, säger Erton Fejzullahu.

FAKTA

Så var matchen

Erton Fejzullahu, fw, Kalmar FF.
Alltid spelbar, fyndiga passningar. Härlig nickassist till 1–0 och konstnummer fram till 4–1.

Sam Lundholm, mf, Sirius.
Sirius nyförvärv briljerade med sin snabbhet och teknik. I första halvlek var han bäst på planen. Sedan fick han det tuffare.

Herman Hallberg, mf, Kalmar FF.
Växer mer och mer. Härlig touch på bollen och bra blick. Satte 3–1-målet från distans. En kommande storspelare.

Viktor Agardius, b, Kalmar FF.
Är tillbaka efter sin långtidsskada – och visar toppform direkt. Hoppade in direkt efter paus. Suddade ut Lundholm och svarade för två asisster!

Jonathan Ring, mf, Kalmar FF.
Bättre, mer spelsugen än tidigare sejouren i KFF. Vill hela tiden ha bollen – och utmanar. Bra insats.

Domare: Mohammed Al-Hakim:

Matchen:
En riktigt rolig allsvensk match mellan två lag som vill rulla boll – och vill gå framåt. KFF fick en drömstart och gick fram till 2–0, men sedan kom Sirius tillbaka efter att Jesper Arvidsson satt långskott från 30 meter. KFF var effektiva efter pausen och gick tidigt fram till 4–1. Det här var KFF:s sjätte seger på sista sju tävlingsmatcherna.

Jury: Ulrik Sandebäck, Guldfågeln arena.