Barça slår tillbaka: "Är förbannade"

Går till attack: "Bort med tassarna"

Barcelona har värvningsförbud fram till sommaren 2015.

Men klubben vägrar att rätta sig efter Fifas krav.

– Vi tänker inte ge upp vår utbildningsmodell, säger klubbens ordförande Josep Maria Bartomeu.

Josep Maria Bartomeu.
Josep Maria Bartomeu.

Fifa väljer att förbjuda den katalanska klubben från att värva spelare de kommande två transferfönstrena. Enligt det internationella fotbollsförbundet är det inte tillåtet att värva utlandsfödda spelare under 18 års ålder – vilket Barcelona har gjort under flera decennier.

Värvningsförbudet har gjort klubbens ordförande rasande.

– Vi är förbannade och offer för en allvarlig orättvisa. Med det här beslutet, straffar Fifa en modell som har fungerat i 35 år, säger Bartomeu enligt AP.

"Inte normalt"

Barcelonas framgångsrika ungdomsakademi La Masia, som fostrad mängder med världsstjärnor, kritiseras av Fifa och det är inte populärt hos Barçapampen.

– Bort med tassarna från La Masia, säger Bartomeu som passade på att ge Fifa några rejäla kängor.

– Fifa vet att vi gör bra saker och att vi tar hand om barnen och ger dem en utbildning de kanske inte hade fått i sitt eget land. Barça begränsas av de här reglerna men inte andra klubbar? Det är inte normalt att alla de här sakerna sker mot en klubb.

Real Madrid tipsade?

Klubben utreder nu vem som skickade protesten rörande den sydkoreanska ungdomsspelare, som ledde till att Fifa krävde ytterligare information kring 33 ungdomsspelare.

Enligt AP fick ordföranden frågan om det möjligtvis var konkurrenten Real Madrid som kommit med tipset till Fifa – något som den katalanska tidningen Mundo Deportivo spekulerar i. 

Men Bartomeu var försiktig med att slänga anklagelser mot rivalen.

– Jag kan inte säga vart utredning pekar. Vi undersöker dokument. När vi har bevis, då kommer vi slå till med absolut bestämdhet, säger Bartomeu.

Utöver förbudet bötfälls klubben på drygt tre miljoner kronor.

Barcelona kommer att överklaga sanktionerna, meddelade Bartomeu.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN