Norrköping: "Domarna premierar maskning"

Med en man mindre i 47 minuter gjorde Mjällby allt för att få tiden att gå.

– Det har jag full respekt för. Felet är att det premieras. Vi kan lika gärna ha en skylt det står tre minuter på, säger IFK Norrköpings manager Janne Andersson.

Norrköpings tränare Janne Andersson var besviken.
Norrköpings tränare Janne Andersson var besviken.

Efter 1–1 (0–1) på Nya Parken gick Andersson till angrepp mot det han menar är domarnas slentrianmässiga beslut att lägga till tre minuter i matcherna.

Han hade velat se betydligt fler när Norrköping jagade ett segermål efter Rawez Lawans kvittering i 79:e minuten.

– Att man är en man mindre och maskar så mycket som möjligt i varje situation har jag full förståelse för. Det är inget jag lastar Mjällby för, men det är oerhört irriterande att det bara blir tre tilläggsminuter.

– Vi behöver inte ha en digital skylt i framtiden. Det räcker att vi har en "trea" och sätter upp och bestämmer att vi spelar i 93 minuter. Jag tycker att det är jättedåligt.

"Vi vill ha tempo"

Domaren Bojan Pandzic varnade både Mattias Asper och Lucas Grill för att de tog det för lusigt, men manager Andersson tyckte inte det var tillräckligt.

TT: Hur många minuter hade du velat ha?

– Jag vet inte, men det här är först och främst en fråga om vilken fotboll du vill ha. Det här ska drivas på av domarna. Vi vill ha tempo. Folk kommer hit för att titta på fotboll, inte på att bollen ska ligga still. Generellt tycker jag att vi i svensk fotboll lägger till för lite tid. Lag som bara vill maska ska straffas. Det är min syn på det. En käpphäst jag har.

– Oavsett hur det har sett ut är det tre minuter som gäller, säger Janne Andersson.

Mjällby kom med bara en poäng av nio möjliga. När Andreas Blomqvist fick drömträff från 25 meter efter en spelad halvtimma såg det ut att kunna bli årets första seger.

– Jag ser en snäll passning och att målvakten (David Mitov Nilsson) är ganska långt ute. Bara att dra till och den sitter ganska fint. En otroligt härlig känsla. Klockren träff, sade mittfältaren till CMore.

Rött kort för Arokoyo

Mattias Håkansson hade sedan ett utmärkt läge att öka på till 2–0. I stället rev Gbenga Arokoyo ned Isaac Kiese Thelin som siste man och fick rött kort.

– Efter det målet tycker jag att vi var bättre. Sedan kom utvisningen och förstörde de offensiva intentionerna för resten av matchen, säger tränaren Lars Jacobsson.

– Men i stora drag är jag oerhört nöjd med spelarnas inställning till uppgiften.

Se målen från matchen i Sportbladet news ovan.

TT

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN