”Du kan vinna en signerad cykel...”

Therese Sjögran driver med Zlatan Ibrahimovic

Therese Sjögran, 37, driver med Zlatan Ibrahimovic, 32, i radio.

Sveriges meste landslagsspelare gör reklam för begagnade bilar – och utlovar en signerad cykel.

– Jag gillade idén direkt, säger Sjögran.

Ni kan storyn vid det här laget, hur svenska fotbollförbundet under Fotbollsgalan i november hyllade Anders Svensson för hans 146 landskamper genom att skänka honom en bil. Bilen, en Volvo XC60, är i sitt grundutförande värd 340 000 kronor men med diverse extrautrustningar kan den kosta 492 000 kronor.

Samtidigt fick Therese Sjögran – med 187 landskamper på meritlistan – gå hem tomhänt, vilket upprörde många.

”De kan få en cykel”

En livlig debatt blossade upp, men när många trodde att den hade lagt sig la Zlatan Ibrahimovic ny ved på brasan i en intervju med Expressen på juldagen:

– Det går inte att jämföra. Det är bättre att vi är på den linjen än att vi sänker hela hans värde för att jämföra honom med damernas individuella prestationer. De kan få en cykel med min autograf så blir det bra, sa Zlatan bland annat.

”Kan vinna signerad cykel”

Nu kontrar Therese Sjögran genom att driva med Zlatan i en ny radioreklam för begagnade bilar.

”Hej, Therese Sjögran här. Ni vet, jag som har spelat flest fotbollslandskamper för Sverige. Jag har roliga nyheter. På kvd.se finns bilar för alla. Köper du en bil innan sista maj kan du vinna en cykel som är signerad – av mig”, säger Sjögran i reklamen.

”Tydlig koppling till bilar”

Sportbladet har förgäves sökt Therese Sjögran för en kommentar, men i ett pressmeddelande säger hon:

– Jag gillade idén direkt. Dels för att jag tycker om bilar och KVD:s tjänst, men också för att själva radioreklamen är gjord med glimten i ögat.

Benny Karlsson, marknadschef på KVD:

– Vi är väldigt glada för samarbetet med Therese. Hon är en stor profil inom svensk fotboll och högaktuell nu när allsvenskan precis har dragit igång. Sedan fotbollsgalan har hon också en tydlig koppling till bilar.

Hör reklamen här

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.