Möttes på planen – efter triangeldramat

Intrigen hela Italien talar om – vägrade hälsa på forna vännen

Inters 4-0-seger mot Sampdoria handlade om rivalitet långt utanför fotbollsplanen.

Hela Italien har inför matchen talat om triangeldramat mellan Maxi Lopez och Mauro Icardi.

Två spelare som också stal huvudrollen – redan innan avspark.

Som liten pojke hade Mauro Icardi landsmannen Maxi Lopez som idol och fick bland annat chansen att träffa sin förebild när argentinaren spelade för FC Barcelona 2005-2007. 2012 stötte de sedan på varandra igen när Icardi utvecklats till en mycket lovande spelare och kontrakterats av Sampdoria.

”Var ingen normal skilsmässa”

De två utvecklade snabbt en vänskap och semestrade så sent som förra sommaren tillsammans med en båtresa. Med fanns då också Maxi Lopez fru Wanda Nara. Då slog det gnistror – om Icardi och Nara.

Efter att det äkta paret skilt sig blev Icardi och Wanda Nara snabbt ett par – något den unge fotbollstalangen inte hade några problem att skylta offentligt med. 21-åringen har gjort två stora tatueringar tillägnade sin kärlek, dedikerat mål i Serie A till Nara och meddelade i mars att de två förlovat sig.

– Det har varit en tuff tid, jag har gråtit mycket. Det var ingen normal skilsmässa men i slutändan är det ju ändå ingen som har dött. Allt jag vill nu är att vara med mina barn. Vem vet, en vacker dag kanske jag möter Icardi på planen och vi kan skratta tillsammans åt allt, sa Lopez i mitten av mars till argentinsk media.

Möttes på planen

På söndagen var det dags när Maxi Lopez Sampdoria tog emot Icardis Inter – men det var knappast några skratt mellan de två. Inför matchen piskade Lopez på stämningen ytterligare när han i en intervju med Sky berättade om känslan att se sin föredetta fru, och sina barn, med den forne vännen.

– Det finns mycket som gör den här matchen intressant och det är personliga känslor inblandade. I slutet är det bara en fotbollsmatch. Om jag skulle dedikera ett mål till mina barn? Det skulle vara ett speciellt mål i en speciell match, sa anfallaren till Sky enligt Solo Calcio.

Icardi målskytt – Maxi Lopez missade straff

30-åringen kritiserade då också Icardi för att 21-åringen bland annat publicerat bilder på Lopez barn i sociala medier.

– Barnen är min styrka och de motiverar mig till att göra ett bättre jobb och får mig att blicka framåt. Jag hör av dem efter varje match och min äldsta son Valentino undrar alltid hur det har gått, om jag gjort mål och vad som eventuellt var anledningen till att vi förlorade. Jag förstår att en offentlig person vill lägga upp bilder, men jag tycker inte om när minderåriga blir inblandade.

Icardi valde i sin tur att svara på kritiken via Twitter.

”Vem motiverar dig? De som du varken träffat eller ens ringt på en vecka eller tio dagar?”, skrev Icardi på sitt konto.

När de två nu återigen ställdes öga mot öga vägrade Maxi Lopez att ta motståndarens hand. Matchen i sig blev inte heller den mycket roligare för 30-åringen.

Just Icardi gav Inter ledningen efter 13 minuter och blottade då tydligt underarmen med texten ”Wanda”. Maxi Lopez missade sedan chansen till en kvittering från straffpunkten. I andra halvlek fyllde Icardi även på till 3-0 med sitt andra mål för matchen när Inter vann med 4-0.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.