Förre HIF:aren: Jag vill vinna Scudetton

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Romas Leandro Castán siktar högt inför seriefinalen

Foto: Leandro Castán, t h, i duell med Miroslav Klose tidigare under säsongen.

För sex år sedan spelade brassebacken Leandro Castán, 27, för svenska Helsingborg. På söndagskvällen ser han sitt andraplacerade Roma göra upp mot förstaplacerade Juventus i en tidig italiensk seriefinal.
– Detta är som en final för oss. Roma och Juventus är de två starkaste sidorna i ligan, och vi kan vinna om vi håller koncentrationen. Carlos Tévez? En toppspelare, men vi har visat att vi är ett lag som aldrig ger upp, säger Castán till Sky Sport Italia.

Mittbacken har denna säsong varit del av det Roma som släppt in minst mål i alla Europas toppligor – sju stycken – och man är ännu 17 matcher utan förlust i Serie A.
– Jag förväntade mig inte att vårt försvar skulle vara det bästa, statistiskt sett, i hela Europa. Tränare Garcia har gett oss självförtroendet som vi saknade under fjolåret, förklarar brassen.

Siktar på Scudetton – och VM?

En makalös höst till trots så skiljer ännu fem poäng mellan tvåa Roma och ettan Juventus. Ett faktum som Leandro Castán hoppfullt väljer att förbise när han berättar om sina mål för 2014.
– Vad jag vill ha från 2014 är Scudetton med Roma. Det vore ett perfekt år för truppen och mig. VM? Jag hoppas få vara del av den Brasilianska truppen under kommande världsmästerskap. Men om jag vann ligan med Roma, då skulle jag gladeligen åka ned till Brasilien bara för att heja på mitt land, erkänner mittbacken.

Leandro Castán anlände till Helsingborg från Atlético Mineiro under sommaren 2007, men gjorde inget större avtryck på de fåtal matcher han fick. Han såldes sedan tillbaka till hemlandet två år senare, efter en lånesejour hos brasilianska Barueri. Sommaren 2012 flyttade han till Roma för dryga 50 miljoner kronor. Ett Roma som under söndagskvällen klockan 20.45 bortamöter Juventus i Turin.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.