Redan världskända – nu i allsvensk klubb

Tvillingarna kan prisas som bäst på Youtube

Tvillingarna El-Zein fick hälsa på Djurgården redan 2011. Efter det har de blivit världskända för sina färdigheter på Youtube och är nu klara för klubben i deras hjärtan.
Tvillingarna El-Zein fick hälsa på Djurgården redan 2011. Efter det har de blivit världskända för sina färdigheter på Youtube och är nu klara för klubben i deras hjärtan.

Efter att båda skadat korsbandet fick tvillingarna El-Zein sin dröm infriad i TV4.

Tre år efter att de fick träffa idolerna i Djurgårdens a-lag har de nu själva värvats av klubben.

Men faktum är att Josef och Jakob El-Zein redan är världskända för sina fotbollsfärdigheter.

Svensk fotboll är på väg att få två nya stora profiler. 18-åriga tvillingarna Josef och Jakob El-Zein har genomfört en närmast osannolik resa och redan erövrat världen.

”Vi ska göra allt”

2011 medverkade bröderna i TV4:s program ”Kvällen är din”. Efter att båda drabbats av korsbandsskador överraskade sångaren Martin Stenmarck duon med en träff med Djurgårdens a-lag.

Bröderna berättade då att de hållit på Dif sedan de var tre år och att familjen till och med döpt sin katt till Kim Källström. I januari i år var det därför ytterligare en dröm som slog in när bröderna, efter provspel, erbjöds varsitt U19-kontrakt hos Djurgården.

Nu har tvillingarna lämnat hemmet i Västerås för att gå klart gymnasiet i Stockholm.

– Djurgården såg en del av våra matcher med VSK Fotbolls akademi och beslöt sig sedan för att ge oss chansen. Den ska vi göra allt för att ta, säger Jakob El-Zein till VLT.

”Betyder hur mycket som helst”

Drömmen är att ta en plats i Djurgårdens allsvenska lag – men faktum är att bröderna redan är världsberömda på en annan scen. 18-åringarnas Youtube-kanal ”SkillTwins” lockar miljoner tittare för att se tvillingarna trixa.

– Det är två skilda världar mellan riktig fotboll och Youtube. Men det är jättekul att få lite kommentarer så att man blir inspirerad att göra nya grejer på match också, sa Jakob till DIFTV när duon skrev på för klubben.

Nu är bröderna El-Zein nominerade till priset som ”Årets stjärnskott” på galan ”Guldtuben” som hålls den 15 april på Södra Teatern i Stockholm. Arrangör är Youtube-nätverk Splay.

– Det skulle betyda hur mycket som helst att få vinna eftersom vi lägger ned så mycket tid och energi på det, säger Jakob till VLT.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN