Adriano målskytt igen

Publicerad 2014-04-09

Första målet på två år för Zlatans förre anfallspartner

Titta, han lever!

Här nätar brassen Adriano, 32, igen – för första gången på två år.

Adriano hittade nätet igen.
Adriano hittade nätet igen.

När Adriano i februari skrev på för brasilianska Atletico Paranaense hade han inte spelat en match på proffsnivå sedan 4 mars 2012. Den gången tröttnade hans dåvarande klubb Corinthians på hans ”oseriösa inställning” och gav honom sparken.

I augusti 2013 kritade Adriano på för Flamengo, men fick inte spela en enda match. Adriano – som sedan hans pappa gick bort under 2008 har brottats med alkoholmissbruk – var mer intresserad av att festa. Dessutom hade han problem med en hälseneskada.

Blåste av affären

I vad som där och då såg ut att vara ett sista desperat försök att ta sig tillbaka till fotbollen reste Adriano, påtagligt otränad, till Porto Alegre och bad om att få värvas av Internacional. Han genomgick en läkarundersökning och trodde att allt var klappat och klart.

Men i sista stund blåste klubben av affären och många trodde att Adrianos karriär definitivt var över.

Icke då. Adrianos fotbollskarriär verkar ha nio liv.

Anfallspartner med Zlatan

Efter att ha tränat med Atletico Paranaense sedan december belönades han i februari med ett kontrakt. Och i natt fick han äntligen måljubla igen.

Adriano höll sig framme på tilläggstid i den första halvleken mot bolivianska The Strongest i Copa Libertadores och petade från nära håll in kvitteringen i det övergivna målet. Atletico Paranaense fick dock inte jubla speciellt länge då The Strongest visade sig för starka och vann med 2–1.

Enligt nyhetsbyrån AP har Adriano – en gång i tiden anfallspartner med Zlatan Ibrahimovic i Inter – sagt att han fortfarande är hoppfull om att tas ut till Brasiliens trupp till hemma-VM i sommar.

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.