”Gör det för att inte Zlatan ska bli arg...”

Supertalangen om sin mentor, sin läromästare och sin bankman

Zlatan Ibrahimovic leder sitt PSG på många plan.

Talangen Marco Verratti avslöjar nu svenskens hemlighet för att driva på lagkamraterna under träningar.

– Vi gör vårt bästa, delvis för att Ibra inte ska bli rasande...

Marco Verratti lämnade Italien för Paris Saint-Germain innan han ens hunnit sätta sin fot i Serie A. Mittfältstalangen hämtades direkt från Pescara i Serie B 2012 och hyllas nu som en av Italiens mest spännande framtidsmän.

”Är en riktig vän”

Verrattis utveckling i PSG har varit imponerande och 21-åringen tackar bland annat Zlatan Ibrahimovic för det.

– Zlatan är en riktig vän. Jag har en speciell relation med honom och han har stått mig nära sedan jag kom till Paris. Jag har mycket att tacka honom för, säger Verratti till Gazzetta dello Sport.

Flera tränare och spelare har tidigare vittnat om hur Zlatans enorma vinnarinstinkt hjälper till att höja hans lag både i match och på träning. Nu berättar Verratti att det är fruktan för svenskens ilska som piskar på lagkamraterna att utvecklas.

”Då blir han rasande”

– Den viktigaste läxan han lärt mig är den aggressiva viljan att vinna. Om han förlorar en enda internmatch på träning så blir han rasande! Det driver dig till att göra ditt bästa, delvis för att undvika att göra Ibra arg...

Utöver svensken beskriver Verratti också försvararen Thiago Silva och mittfältaren Thiago Motta som stora förebilder.

– Thiago Silva har lärt mig att kontrollera bollen med förståndet i behåll. Att starta speluppbyggnaden med lugn och intelligens. Jag har också ett nästan naturligt samarbete med Thiago Motta och det blir bara bättre och bättre. Han är som min bankman – jag ger honom bollen och han ser till att den ligger i säkert förvar.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.