Valencia sparkar sportchefen

Tränaren Miroslav Djukic och sportchefen Braulio Vázquez är de som suttit mest lös i Valencia efter den miserabla säsongsinledningen. Nu har klubben offentliggjort att man sparkar Braulio.

Det blåser minst sagt turbulenta vindar kring Valencia i dessa tider. Efter att laget inte presterat enligt det som såväl klubben och fansen tycker är okej har både tränaren och sportchefen hängt löst under flera veckor.

"Djukic blir kvar"

På måndagskvällen har Valencia gått ut i ett pressmeddelande och förklarar där att sportchefen Braulio Vázquez sparkas med omedelbar verkan. Miroslav Djukic sitter fortfarande kvar på sin tränarpost och ska vi tro presidenten Amadeo Salvos tidigare ord lär det också förbli så.

– Djukic kommer vara kvar som tränare oavsett vad som händer, har Salvo sagt tidigare.

Rufete kan ta över

Ett av namnen som hittills nämnts som en tänkbar ersättare som sportchef är den gamle storspelaren Francisco Rufete, som i nuläget har en chefsroll i Valencias ungdomssektion. Rufete representerade själv klubben under de gyllene åren mellan 2001-06.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN